© BELGA

LIVE BK VELDRIJDEN. Eindelijk de Belgische trui voor Eli Iserbyt!

In het West-Vlaamse Meulebeke strijden de Belgische veldrijders een heel weekend voor nationale glorie. Wie verovert de driekleur? Volg het hier LIVE!

red
Mathijs Wuyts Belgisch kampioen Elite 2

Ook de amateurs reden vandaag mee bij de profs om te strijden voor hun eigen tricoloretrui. Mathijs Wuyts komt als eerste renner van de elite 2-categorie over de streep en wordt zo Belgisch kampioen bij de amateurs. Hij wordt in de armen gevlogen en gefelicteerd door onder andere Thibau Nys. 
Top 10

1. Eli Iserbyt
2. Joran Wyseure
3. Michael Vanthourenhout
4. Niels Vandeputte
5. Jens Adams
6. Thibau Nys
7. Toon Vandebosch
8. Laurens Sweeck
9. Quinten Hermans
10. Lander Loockx
Finish: Sterke Iserbyt zet puntjes op de i

Eli Iserbyt wordt voor de eerste keer Belgisch kampioen in zijn carrière. Hij zet zo alle vraagtekens aan de kant. Joran Wyseure is ontzettend blij met zijn tweede plaats en ook de bronzen Vanthourenhout lijkt gelukkig met deze positie. 
Nys moet oppassen

Niels Vandeputte komt nog sterk aanzetten en is bijna aan het wiel van Thibau Nys, die er volledig lijkt door te zitten.
Ook Vanthourenhout heeft het moeilijk en heeft al bijna 15 seconden achterstand op een heel sterke Wyseure. Het podium lijkt bepaald. 
Wyseure zet druk

Vanthourenhout moet achtervolgen nadat Joran Wyseure een serieuze versnelling heeft ingezet. Zijn blik verraadt dat hij het meent, die van Vanthourenhout laat zien dat hij op het punt van breken staat.
Ronde 7: laatste ronde!

Bij het ingaan van de laatste rond, lijkt het goud zeker voor Iserbyt. Hij heeft ondertussen al een voorsprong van een halve minuut opgebouwd. Wyseure en Vanthourenhout zullen dus moeten vechten voor de tweede plaats. Thibau Nys heeft al een achterstand van 20 seconden, en lijkt er volledig doorgezakt. 
En weg is Nys!

Door een kleine stuurfout moet Nys een hele grote bocht nemen. Wyseure en Vanthourenhout kennen geen genade en rijden meteen weg. Thibau Nys lijkt even uit zijn ritme geslagen en moet zo al enkele meters goedmaken.
Iserbyt heeft al bijna een halve minuut voorsprong op zijn achtervolgers.
Nys neemt initiatief

Thibau Nys volgt de achtervolging met zijn bril in zijn mond. Hij heeft al een achterstand van 20 seconden op Iserbyt. Ondertussen kan ook Michael Vantourenhout opnieuw aansluiten. Vooraan zien we toch een kleine hapering bij Iserbyt. 
Ronde 6: Iserbyt weg?

De achterstand van Wyseure en Nys bedraagt al meer dan 10 seconden. Kunnen zij nog iets betekenen tegen een Iserbyt die ontketend lijkt te zijn? Vanthourenhout komt alvast geen meter dichter bij de twee achtervolgers. 
Nys neemt gas terug

Eli Iserbyt zet zijn versnelling door. Nys leek dichter te komen, maar moet nu toch al 8 seconden toegeven op Iserbyt. Zo kan Wyseure terug in het wiel komen en ook Michael Vanthourenhout rijdt nog maar enkele meters achter Wyseure.
Iserbyt los

Eli Iserbyt maakt een versnelling en neemt zo een kleine voorsprong op de rest. Nys probeert terug naar dat wiel te rijden, Wyseure volgt op enkele meters. Michael Vanthourenhout maakt een kleine stuurfout en belandt bijna in de spandoeken. Hij moet al een serieuze achterstand goedmaken. 
Ronde 5: Sweeck achtervolgt moeizaam

De enige topfavoriet die we niet vooraan zien, is Laurens Sweeck. Hij leidt de achtervolging in vijfde positie, maar dat gaat niet heel vlot. Op een (door zijn geliefkoosde) zandstrook moet hij corrigeren en afremmen. De achtervolgers hebben een achterstand van 19 seconden.
Iserbyt erop en erover

Eli Iserbyt komt opnieuw aansluiten en zet meteen door. Op die manier zet hij de rest onder druk. Wyseure en Vanthourenhout kunnen mee, Nys krijgt het moeilijk door een probleem aan zijn klikpedaal.
Sterke Wyseure

Joran Wyseure versnelt op de hellingen en alleen Iserbyt kan dat wiel volgen. Daarachter moet de rest proberen te achtervolgen, met Vanthourenhout en Nys als eerste.
Ronde 4: Nys en Iserbyt sluiten aan

Vanthourenhout temporiseert licht en dat zorgt ervoor dat Nys en Iserbyt kunnen aansluiten. Vanthourenhout voelt even aan zijn schoen, want daar hangt een knop los die zijn schoen moet vastdraaien. 
De achtervolgende groep komt niet veel later ook opnieuw aansluiten. 
Nys moet lossen

Door het sterke tempo van Vanthourenhout, ziet iedereen af. Wyseure kan nog net aanklampen, maar Thibau Nys moet een gat laten. Daar kan Iserbyt van profiteren door stilaan dichter op het wiel van Nys te komen.
Vanthourenhout sterk

Door een klein foutje van Wyseure, neemt Michael Vanthourenhout de kop over. Die kan, na een slechte start, nu dus eindelijk het initiatief nemen. Wyseure en Nys moeten proberen dat wiel vast te houden. 
Ronde 3: Drietal rijdt weg

Wyseure, Nys en Vanthourenhout hebben ondertussen al een zestal seconden voorsprong op de achtervolgers. Daar rijdt Iserbyt vooraan, met 6 andere renners in zijn wiel. Gaat hij het gat op zijn ploegmaat dichtrijden of gaat hij het overlaten aan anderen?
Nys met initiatief

Thibau Nys probeert samen met Wyseure weg te glippen, maar de verschillen zijn te klein. Onder leiding van Niels Vandeputte kan ook Michael Vanthourenhout mee aansluiten vooraan. Iserbyt moet zo enkele meters achterstand goed maken. 
Ronde 2: grote kopgroep

Bijna alle grote namen zitten samen in de grote kopgroep. Wyseure en Nys maken een klein kloofje. Daarachter rijdt Vanthourenhout (die deze week nog ziek was) zich naar de voorkant van de groep.
In de achtervolging zien we Gianni Vermeersch die na een sterke start toch al meer dan 20 seconden achterstand heeft.
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer