Sanne Cant in haar Belgische tricolore© Isosport

Emotionele Sanne Cant staat waarschijnlijk aan start van allerlaatste BK: “Ik ga echt genieten”

Sanne Cant (Crelan-Corendon) is mogelijks bezig aan haar laatste BK veldrijden, zo maakte de 33-jarige renster zelf bekend in een interview bij rechtenhouder Sporza. De voormalige Cant jaagt in Meulebeke op een vijftiende opeenvolgende titel, maar “wil vooral genieten”.

Marnix Taes

Cant, die zaterdagmiddag de strijd aangaat met Laura Verdonschot (De Ceuster-Bonache) en ploegmate Marion Norbert-Riberolle om haar vijftiende (!) Belgische driekleur op rij, “wilde vooral genieten van haar potentieel laatste BK. “Ik sta vandaag waarschijnlijk aan de start van mijn laatste BK-cross en ik ga echt genieten”, vertelde de voormalige wereldkampioene in het veld met een krop in de keel. “Ik ga zeker de tijd nemen om terug te denken aan al het moois, maar wil graag die 15e winnen. Dat is wel de bedoeling, anders moest ik vandaag ook niet starten. Ik ga er alles aan doen.”

Door de crossen bij de junioren mannen en vrouwen en de gestegen temperatuur in vergelijking met de verkenning enkele dagen geleden heeft het steenharde parcours een vettig laagje gekregen. “Het dooit effectief”, zegt Cant verder. ““We kwamen met het idee van een snelle wedstrijd hierheen, dat zal het niet worden. Er zijn een paar vettige stroken en de heuveltjes liggen er glad bij. Het is wel echt een mooie cross. Ik vind het leuk. Het is technisch en schuift een beetje, plezant.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden