© Icon Sport

BUITENLANDS VOETBAL. Thomas Foket (assist) en Teddy Teuma (doelpunt) helpen Reims aan zege bij Monaco, Rennes en Theate nekken Nice

Stade de Reims heeft zaterdagavond tijdens de achttiende speelronde van de Ligue 1 een prestigieuze overwinning geboekt op het veld van AS Monaco. De troepen van Will Still balden met 1-3 de vuist in het prinsdom. Ook Theate en Rennes pakten de overwinning.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

De eerste twee bezoekende goals waren Belgisch getint. Teddy Teuma, de voormalige aanvoerder van Union Sint-Gillis, opende de score en Reda Khadra wiste op aangeven van Thomas Foket de gelijkmaker van Wissam Ben Yedde uit. Azor Matusiwa nam in de slotseconden de laatste twijfels weg.

Naast Foket verscheen ook Thibault De Smet aan de aftrap bij Reims, waar Maxime Busi in de lappenmand ligt. Aan de overzijde ontbrak Eliot Matazo op zijn beurt met een blessure. In het klassement van de Franse hoogste afdeling blijft Monaco derde met 33 punten. Reims wipt naar de vijfde plaats met 29 eenheden.

Rennes wint van Nice

Tegelijkertijd wimpelde Stade Rennes tijdens de achttiende speelronde van de Ligue 1 Nice af met 2-0. Benjamin Bourigeaud (31.) en Arnaud Kalimuendo (54.) hielden de drie punten in Bretagne. Arthur Theate maakte de 90 minuten vol centraal achterin bij Rennes.

Rennes blijft ondanks de zege hangen op de tiende positie in de tussenstand van de Franse eerste klasse met 22 eenheden.

PSV raast verder door Eredivisie

Luuk de Jong (13. en 17.) trof in de openingsfase twee keer kort na elkaar raak en maakte de bezoekers op die manier monddood. De Jong (69.) vervolledigde halverwege de tweede helft zijn hattrick, Derensili Sanches Fernandes (83.) redde de eer. Johan Bakayoko ging aan Eindhovense zijde in de 77e minuut naar de kant voor Yorbe Vertessen. Siebe Horemans speelde de ganse partij namens de Rotterdammers.

Noa Lang maakte een kwartier voor tijd zijn rentree bij PSV. De voormalige aanvaller van Club Brugge liep begin oktober een hamstringblessure op. Eind november deed hij als invaller even mee in het uitduel met FC Twente, maar hij kreeg daarna te maken met een terugslag.

Het is de tweede keer in de clubgeschiedenis dat PSV zeventien competitiewedstrijden op rij weet te winnen. Eerder lukte dat al in het seizoen 1987-1988. In de jaargang 1971-1972 zette Ajax een nog straffere serie neer door in negentien opeenvolgende matchen in de Eredivisie te triomferen.

In de tussenstand van de Nederlandse hoogste afdeling heeft PSV met een perfect rapport van 51 op 51 een straatlengte voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord (38 punten), dat morgen/zondag nog in actie komt. Excelsior zakt naar de veertiende plaats met zeventien punten.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer