© REUTERS

John Kerry verlaat Amerikaanse regering om zich in te zetten voor campagne van Joe Biden

De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry trekt zich terug uit de regering van president Joe Biden. Dat schrijven Amerikaanse media zaterdagavond. Volgens onder meer nieuwssite Axios en The New York Times wil Kerry zich inzetten voor de campagne van Biden.

Bron: BELGA

De 80-jarige Kerry werkte de afgelopen 3 jaar namens Washington aan het tegengaan van de klimaatverandering. Hij was de hoge diplomaat die bijvoorbeeld de gesprekken voerde op klimaattoppen. Nu zou Kerry van mening zijn dat hij het klimaat het beste kan helpen door Biden herkozen te krijgen, schrijven Amerikaanse media.

Biden hoopt bij de presidentsverkiezingen van november een tweede termijn te krijgen. Hij lijkt het dan in een tweestrijd op te moeten nemen tegen de Republikeinse oud-president Donald Trump, die klimaat veel minder belangrijk vindt. Onder Trump trokken de Verenigde Staten zich terug uit het klimaatakkoord van Parijs, omdat het nemen van maatregelen te duur zou zijn. Biden bood daar later excuses voor aan en liet de VS meteen terugkeren toen hij aantrad in 2021.

Kerry heeft een lange politieke carrière en was eerder onder meer senator en minister van Buitenlandse Zaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer