Archief© BELGA

Winnend Lommel SK zet kapitein op de bank tegen Club NXT: “Juiste beslissing op het juiste moment”

Lommel SK zette eenvoudig een slap Club NXT opzij dankzij doelpunten van Vancsa en Sales: 0-2. Al deed na afloop toch vooral de keeperswissel het meeste stof opwaaien.

Grote opschudding op het wedstrijdblad. Niet kapitein Jari De Busser stond in Roeselare onder de lat, maar wél Nikola Ivezic. De Belgische doelman ruimde verrassend plaats voor de Montenegrijnse doelman. “Het heeft niks te maken met vorm”, legde hoofdtrainer Steve Bould uit. “Deze periode vorig jaar geraakte Jari geblesseerd, dus het was nu het beste moment om Nikola een tweede kans te geven, omdat hij slechts één keer gespeeld had tot dusver. Nikola heeft ervaring nodig. Mocht er iets met Jari gebeuren, dan hebben we een probleem. Dat is de reden. Wie zijn beslissing het is? Die van mij natuurlijk, ik ben de trainer. Het is de juiste beslissing op het juiste moment.” Diegene die betaalt, bepaalt bij City Football Group.

De Busser verlengde begin augustus, ondanks interesse uit de Jupiler Pro League, nog zijn contract met drie extra seizoenen om de Lommelse ambitie voor te strijden voor promotie kracht bij te zetten. De doelman uit Herentals droeg door de langdurige knieblessure van Glenn Neven zelfs de aanvoerdersband, maar is nu het slachtoffer van een keuze van hogerhand. De misnoegde Lommelse publiekslieveling zag vanaf de bank hoe Ivezic een clean sheet achter zijn naam zette.

De wedstrijd zelf stelde weinig voor. Halverwege de eerste helft zorgde Zalan Vancsza voor het openingsdoelpunt. De Hongaarse flankaanvaller krulde het leer in de rechterbovenhoek: 0-1. Club NXT stelde daar een kansarme eerste helft tegenover. In de openingsminuut van de tweede helft verdubbelde Arthur Sales de voorsprong: 0-2. Door de zege klimt groen-wit naar een gedeelde zesde plaats met 28 punten.

CLUB NXT: Shinton - Et Taïbi, Willems, Simba, Audoor - Granados (74‘ Da Silva), Goemaere (63’ Furo), Li. De Smet, Le. De Smet - Lund Jensen (63’ Deuwel), Faraas.

LOMMEL SK: Ivezic - Aguilar, Wuytens, Wouters, De Grand - Granell, Karim, Schoofs - Talvitie (80‘ Lalic), Sales, Vancsa.

DOELPUNTEN: 24’ Vancsa 0-1, 46’ Sales 0-2.

SCHEIDSRECHTER: Anthony Lettelier

TOESCHOUWERS: 1.000