© BELGA

Zizou Bergs haalt als lucky loser toch nog de hoofdtabel van Australian Open en neemt het op tegen Stefanos Tsitsipas

Zizou Bergs (ATP 130) is als lucky loser opgevist voor de hoofdtabel van de Australian Open. Onze landgenoot profiteert van het forfait van Matteo Berrettini. De voormalige halvefinalist in Melbourne (2022) haakt af met een voetblessure. In de eerste ronde neemt Bergs het op tegen Stefanos Tsitsipas.

Bron: BELGA

De 24-jarige Bergs werd vrijdag in de derde kwalificatieronde uitgeschakeld door thuisspeler Dane Sweeny (ATP 257). Hij gaf toen op in de derde set. De Limburger krijgt nu een herkansing en mag zich meten met de Griekse topper Stefanos Tsitsipas, het zevende reekshoofd. Die haalde vorig seizoen de finale van de Australian Open. Daarin verloor hij van Novak Djokovic.

“De vreugde was enorm toen we te horen kregen dat Berrettini zich terugtrok”, verklaarde Ruben Bemelmans, de coach van Bergs. “Zizou was teleurgesteld nadat hij moest opgeven in de derde kwalificatieronde. We hadden geluk dat we het nieuws zaterdag al vrij snel te horen kregen. Zo konden we ons al voorbereiden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het wordt de tweede ontmoeting op het ATP-circuit tussen Bergs en Tsitsipas. De eerste dateert van de kwalificaties voor de European Open in Antwerpen in 2017. De Griek haalde het toen in twee korte sets (6-0 en 6-3).

“Iedereen kent Tsitsipas natuurlijk”, aldus Bemelmans. “Hij is een erg offensieve speler, met een goede opslag en een sterke forehand. De tactiek morgen wordt simpel. Zizou moet er vol voor gaan, en proberen te voorkomen dat Tsitsipas met zijn forehand het spel dicteert. Zizou houdt ervan agressief te spelen. Hij krijgt hier in Melbourne een tweede kans. En ik weet dat hij er alles aan zal doen om die te grijpen.”

Voor Bergs wordt het zijn tweede deelname aan de Australian Open. Vorig jaar verloor de Limburger bij zijn debuut in de eerste ronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer