Zaterdag werden de vermoedelijk eerste migranten van het jaar die het Kanaal overstaken, aan wal gebracht in de Engelse havenstad Dover.© AFP

Vier migranten komen om tijdens poging om Kanaal over te steken

In het noorden van Frankrijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier migranten om het leven gekomen toen ze een bootje wilden bereiken om het Kanaal over te steken richting het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de maritieme prefectuur bekendgemaakt.

mtm
Bron: BELGA

De vier migranten kwamen in moeilijkheden toen ze in het koude water stapten om een bootje te bereiken voor de oversteek. Dat gebeurde aan een strand van Wimereux, in het departement Pas-de-Calais. Een vijfde migrant werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag werden de vermoedelijk eerste migranten van het jaar die het Kanaal overstaken, aan wal gebracht in de Engelse havenstad Dover. Voordien was het van midden december geleden dat de oversteek nog was gewaagd, waarschijnlijk door het slechte weer.

In heel 2023 maakten volgens voorlopige cijfers 29.437 migranten de oversteek. Dat is het op een na hoogste jaarcijfer, ruim onder het recordjaar 2022 met 45.774 oversteken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer