Bart De Wever (N-VA) gisteren op het nieuwsjaarsfeest van zijn partij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever (N-VA) gisteren op het nieuwsjaarsfeest van zijn partij. © Photo News

Bart De Wever wil zakenkabinet na verkiezingen, maar hoe realistisch is dat? Carl Devos beantwoordt 5 vragen

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil na de verkiezingen een zakenkabinet, een beperkte regering die snel knopen doorhakt. Hij wil meteen ook premier worden van zo’n regering. Klinkt u dat bekend in de oren? In 2019 had N-VA hetzelfde idee, maar de onderhandelingen met PS draaiden op niets uit. Waarom zou het nu wel lukken? En kan De Wever echt premier worden? Carl Devos legt uit.

128 reacties

  • Marcel naessens

    3 weken geleden
    zou me niet verwonderen dat BDW het bij het rechte eind heeft voor wat betreft de afspraken.Voor de MR en Les Engages heb ik een voorkeur,de CD&V vertrouw ik voor geen cent en zeker niet met zulk een voorzitter.
  • John De Pauw

    4 weken geleden
    Wat we wel weten ; eens te meer is bewezen dat wat we zelf doen, een fiasco is. Voorbeelden zat: zie de laatste Vlaamse regering onder leiding van NVA-er Jambon, veel blabla.. Niks bewezen. BDW wil totale afbouw v. d. sociale verworvenheden, enkel het geldgewin v. het grootkapitalisme interesseert hem. En de poen die hij ontvangt als volksvertegenwoordiger, maar nul prestaties daartegenover stelt.. Shame on him !
  • leon neefs

    3 maanden geleden
    Waar is die goede oude naoorlogse tijd gebleven met enkel een federale regering voor gans het land. Die regionale regeringen kosten enorm en Wevertje zou er nog eentje bijmaken. De spreuk “ Eendracht maakt macht” is van geen tel voor De wever.
  • linda Hofkens

    3 maanden geleden
    Maar how seg heeft de kiezer uberhaupt nog iets in de pap te brokken?? Wacht eerst eens af en wie dan de grootste is zal de kaarten moeten/ kunnen/mogen leggen. In Vlaanderen de grootste en in Wallonie de grootste zullen de degens moeten kruisen willen of niet en als het niet lukt dan delen we eindelijk de boel in twee, ieder een gelijk deel en gedaan. zeveren.
  • Ronny Ooijen

    3 maanden geleden
    Mag ik de heer Baeyens enkele voorbeelden geven van "goeie intenties" van De Wever? Hij beloofde ons transparantie omtrent Land Invest maar verkoos toch om te zwijgen. Hij riep confederalisme maar stak het in de diepvries. Hij stak jarenlang maandelijks 6000 euro van ons belastinggeld in zijn zakken door zijn functie van volksvertegenwoordiger niet uit te oefenen. Is gratis op de kap van het volk leven volgens u het goeie voorbeeld geven? Is dit zeggen en vervolgens dat doen prima? Amai dan.