© DBA

Inbraken

Inbrekers slaan toe op vijf adressen in Hasselt

Hasselt -

Inbrekers hebben vrijdagavond en de daaropvolgende nacht op meerdere plaatsen ingebroken in Hasselt. In een appartementsgebouw op de Kuringersteenweg werden vier flats doorzocht. Niet overal slaagden ze erin om iets buit te maken.

Marij Wyers

In de Wijerstraat in Spalbeek geraakten de daders niet binnen. Ze probeerden via de omheining om binnen te geraken in een huis. Ook bij een flatgebouw in de Spechtenlaan in de Banneuxwijk konden de daders niet doordringen tot in de appartementen. Enkel de grote toegangsdeur was opengebroken. Op de Kuringersteenweg werden wel vier flats doorzocht maar daar sloegen de daders op de vlucht toen ze werden opgeschrikt. Bij een inbraak in een huis in de Vezerlaan was er geen nadeel. In de Zestien-Bundersstraat werden juwelen gestolen na het doorzoeken van een huis.

Drie inbraakmeldingen gebeurden vrijdagavond. De politie heeft al meermaals vastgesteld dat inbrekers vooral in de vroege avond toeslaan wanneer ze vermoeden dat de bewoners nog niet thuis zijn van het werk. Vandaar dat de politie adviseert om het huis bij valavond ook een bewoonde indruk te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer