Ga naar de inhoud

Lucinda Brand pakt zelfs met gebroken neus de Nederlandse titel, Nieuwenhuis viert bij mannen

 zo 14 januari 2024 16:11
Lucinda Brand voelde zich als een vis in het water op het loodzware parcours.

Het Nederlandse kampioenschap in het noorden van Nederland was een kolfje naar de hand van Lucinda Brand. Op een modderig loopparcours was er geen houden aan de renster van Baloise-Trek Lions. Haar ploegmaat Joris Nieuwenhuis pakte de titel bij de mannen.

Stevige wind, een pittig talud en zware stroken langs het water. Dat was het recept van het NK veldrijden in Hoogeveen in het noorden van Nederland. 

 

Crossen over zware stroken, afgewisseld met modderige loopstroken, dan verwacht je maar één naam: Lucinda Brand. Alleen was de vraag of ze nog hinder zou ondervinden van haar gebroken neus die ze opliep in Zonhoven. Het antwoord was al snel duidelijk: neen. 

 

Lucinda Brand reed iedereen op een hoopje. Puck Pieterse pufte en foeterde op de hellende loopstroken. Ze kwam binnen op meer dan een halve minuut. Annemarie Worst werd derde op 1'55". Ceylin del Carmen Alvarado volgde als vierde op 2'20". 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwenhuis laat ploeg nog wat meer vieren

En de overmacht van de ploeg van Sven Nys werd ook duidelijk bij de mannen. Baloise-Trek Lions leverde maar liefst drie topfavorieten af met Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en titelverdediger Lars van der Haar.

 

Joris Nieuwenhuis nam het initiatief, maar had moeite om snel afstand te nemen van ploegmaat Pim Ronhaar. Van der Haar was na een foutje wel de aansluiting kwijtgeraakt.

 

Toen ook Ronhaar halfweg koers zich op een foutje liet betrappen, was Nieuwenhuis gaan vliegen. De nummer 2 van vorig jaar bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit en pakte zijn eerste Nederlandse titel. Ronhaar (2e) en Van der Haar (3e) mochten wel mee op het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: