Politie valt binnen bij voetbalclub Eendracht Aalst, spelers ondervraagd en "verschillende overtredingen vastgesteld"

Bij voetbalclub Eendracht Aalst zijn politie en de sociale inspectie binnengevallen, en daarbij zijn verschillende overtredingen vastgesteld. "Welke die zijn, kunnen we nog niet communiceren want het onderzoek is nog aan de gang", zegt Lisa Wynendaele van de Aalsterse politie. Ook de spelers van de club worden ondervraagd. De actie past in een onderzoek naar de horecagelegenheden en eigendommen van de club. 

In augustus vorig jaar namen Turkse investeerders Eendracht Aalst over, sindsdien ontstond er een waslijst aan problemen: zo zouden spelers al maanden geen loon meer hebben gekregen, en werden leveranciers niet meer betaald. Vrij snel na de overname werden ook heel wat veranderingen doorgevoerd, waartegen fel werd geprotesteerd. 

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) bevestigt dat de politie en sociale inspectie vandaag zijn binnengevallen "in een onderzoek naar alle activiteiten binnen Eendracht Aalst".

Volgens de politie van Aalst zijn in de loop van de dag al verschillende overtredingen vastgesteld, "maar welke die zijn kunnen we nog niet communiceren, aangezien het onderzoek nog aan de gang is", zegt Lisa Wynendaele.

Na de wedstrijd van vandaag worden ook alle spelers van Eendracht Aalst ondervraagd. 

Meest gelezen