Inwoners zingen uit volle borst ‘Mama’ voor pas bevallen burgemeester die ‘boeleke’ Hektor meebrengt naar nieuwjaarsdrink

Malle -

Het was een muzikale nieuwjaarsdrink voor de inwoners van Malle. Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA), op 2 januari mama geworden van Hektor, werd door iedereen toegezongen met het liedje Mama, je bent de liefste van de hele wereld. Na haar toespraak weerklonk voor het eerst op de nieuwjaarsdrink de nieuwe hymne van Malle.

Kristin Matthyssen

De nieuwjaarsdrink voor alle inwoners vindt afwisselend in Oost- of Westmalle plaats. Na De Notelaar vorig jaar was het dit keer de beurt aan de speelplaats van gemeentelijke basisschool De Horizon in Westmalle.

Burgemeester Sanne Van Looy met haar man Pieter-Jan en baby Hektor slapend in de kinderwagen.© kma

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) had zoon Hektor lekker warm ingeduffeld in de kinderwagen meegebracht. De inwoners hadden nog een toffe verrassing. Toen ze net op het podium stond om haar speech te beginnen, zong iedereen het liedje Mama (Je bent de liefste van de hele wereld) van Heintje. De artiest die al de muzikale opwarming had gedaan, zong het nummer zelfs deels in de originele Italiaanse versie, wat de burgemeester perfect verstond. Ze heeft nog een jaar aan de universiteit van Bologna gestudeerd en is een beetje een Italofiel.

Volgens de 32-jarige Sanne Van Looy vertoont het moederschap veel gelijkenissen met het burgemeesterschap. “Het is een bezigheid de klok rond, zeven dagen op de zeven. Een grote verantwoordelijkheid.” Ze liep te stralen, net als de papa.

Wat drinken ze op de nieuwjaarsreceptie in Malle? Uiteraard een tripel.© kma

In haar nieuwjaarstoespraak had ze het over de hoogtepunten van Malle in 2023. Jade Mintjens beleefde haar grote doorbraak, er kwamen 1.163 bomen bij en binnen enkele maanden mogen de inwoners in het park van het pasverworven kasteel van Westmalle gaan wandelen.

Er waren ook moeilijke momenten, zoals het faillissement van ASK Romein, het overlijden van ereburgemeester Robert Mintjens en het tragisch afscheid van scholier Neel.

Verschillende koren van Malle en koperblazers brachten samen de nieuwe hymne van Malle, geschreven door Mallenaar Jan De Cock. De tekst hing groot op de gevel van de school dus iedereen kon uit volle borst meezingen.

Daarna kwamen veel inwoners in de kinderkoets naar de slapende Hektor kijken. Het ‘burgemeestersboeleke’ was de jongste aanwezige Mallenaar. Sanne Van Looy wenste iedereen veel plezier met de drankjes en foodtrucks. “Maar ik kan niet zo lang blijven, want tegenwoordig ben ik zelf een wandelende foodtruck”, grapte ze.

Tot eind deze maand is schepen Wouter Patho (N-VA) nog waarnemend burgemeester.

Het was koud, maar gezellig.© kma

© kma

© kma

Ereburgemeester Harry Hendrickx was zich al aan het opwarmen voor Zalfenkermis volgend weekend.© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

De tekst van de Hymne van Malle:

HYMNE VAN MALLE

Waar diamanten dennenappels zijn

ons elixir het bier van de Trappisten.

Waar kerken nu en dan hun toren misten.

Waar arbeid bloeit op industrieterrein.

Daar is mijn land, mijn zandgrond voor ons allen.

Daar staat mijn huis.

Mijn hart ligt hier in Malle.

Men schaaft er woorden, meubelen en kaas,

ontgint er klei, men bakt er brood en stenen.

Men hoort er klokken veel meer nog dan sirenen.

Duizend studenten en kinderen zijn er baas.

De molen wiekt, natuur is er een punt.

In haar kastelen mag menig mens nog dromen.

Den berg draagt Maria en drie bomen.

Aan onze zielen is eeuwigheid gegund.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Goed nieuws