Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News / AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News / AFP

“Voor haar pesters loopt ze nu nog kilometers om”: Loena Hendrickx betaalde als kind de tol voor haar gouden droom

Als Europees kampioene Loena Hendrickx (24) vanavond thuis komt, staat mama Lutgart op de eerste rij en met open armen. Als hondje Jeppie haar niet te snel af is. Wij gingen op bezoek voor een openhartig verhaal over leven voor de schaatsbaan en een kindertijd met pesters als valse noot. “Wat zouden die meisjes daar nu van denken, dat ze mij toen zo gepest hebben?”

42 reacties

  • Paul Buckens

    4 maanden geleden
    Jaloezie is toch een raar beestje. Maar proficiat voor uw doorzetting en de behaalde resultaten, en nu voor een medaille op de OS(en waarom ook niet voor goud?).
  • Jan Demulder

    4 maanden geleden
    Megatrots!!! Proficiat! Zo mooi zo genoten!
  • Elly Snoekx

    4 maanden geleden
    Respect voor jou Loena!! Karma voor de pesters!
  • Peter Johan

    4 maanden geleden
    Zeker niet omlopen voor die pesters, luid en vriendelijk goeiedag zeggen als je ze tegen komt. Ofwel weten ze dan niet waar kruipen van schaamte, ofwel krijg je oprechte verontschuldigingen. Als je je er voor weg steekt, winnen de pesters, die in hun leven waarschijnlijk nog geen 10% gepresteerd hebben, nog steeds.
  • Romana Crabbe

    4 maanden geleden
    Ik denk dat pesters nog steeds dezelfde zijn of hetzelfde denken ! Maar in zulke gevallen als deze zullen ze jouw erg ’benijden’ (wensen dat men zelf mocht hebben wat een ander heeft.) En wie kan er dan nu lachen ? Dikke proficiat meid !