Pierre Perin blonk uit tegen Achel.© Sven Dillen

Volleybal Lotto Volley League

Perin zet Achel met de voetjes op de grond

Waremme

Oogsten op verplaatsing blijft een pijnpunt voor Tectum Achel. De Noord-Limburgers, nog steeds buzzing na de 3-0 tegen Guibertin, hadden op het veld van Waremme de kans om zowaar de top drie binnen te duiken.

Maar Waremme had andere plannen en liet in de eerste twee sets geen spaander heel van een aangeslagen Achel. Beul van dienst was Pierre Perin, broer van Maaseik-libero Martin. De nog maar 19-jarige aanvaller degradeerde de bezoekers tot figuranten. Met 27 punten, waarvan liefst negen aces, zoog Perin de spotlights naar zich toe.

Een opflakkering in set drie gaf Achel eventjes hoop. Vooral met dank aan opposite Schroeven, die zijn ex-ploeg pijn deed. In set vier had Achel bij 20-19 nog hoop op een tiebreak, maar Perin en de ingevallen Laenen deden vervolgens het licht uit.

Al bij al een verdiende overwinning voor een fris spelend Waremme, dat een stevige portie lef vanaf de servicelijn (zestien aces vs. vijf) beloond zag met drie punten en de vijfde plaats. Achel volgt op één puntje en zal in de resterende zes wedstrijden nog hard moeten knokken om een plaats in de top zes vast te houden. Komende zaterdag zakt Roeselare af naar de Koekoek.

Sets: 25-20, 25-12, 19-25, 25-21.

Waremme: Fafchamps 10, Vandooren 8, Cosemans, Abinet 11, Perin 27, Klinkenberg 11. Libero: Cocchini. Kwamen in: Laenen 2, Van Looveren.

Achel: Staples 6, Verweij 5, Goralik 5, Schroeven 23, Schmidgall 4, Drahonovsky 13. Libero: Bouvier. Kwamen in: Dussart, Fransen 2, Dalli Cardillo. (rkb)

Aangeboden door onze partners