Direct naar artikelinhoud
NieuwsBinnenland

KMI waarschuwt voor gladde wegen: code geel door sneeuwbuien

Illustratiebeeld.Beeld BELGA

Het meteorologisch instituut KMI waarschuwt voor gladheid op de wegen in verschillende provincies. In Vlaanderen geldt de ‘code geel’ van zondagavond tot maandagochtend in Antwerpen en Limburg.

“Zondagavond en -nacht kunnen sneeuwbuien in de Ardennen alsook in de provincies Limburg en Antwerpen voor een accumulatie zorgen van 1 tot 5 centimeter, in de Hoge Venen van 5 tot 10 centimeter”, stelt het KMI. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer volgen de strooidiensten de toestand op de wegen op.

De waarschuwing voor gladde wegen geldt sinds zaterdagavond al in de Waalse provincies Luik, Namen en Luxemburg, ook tot maandagochtend.

Twitter bericht wordt geladen...

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt zondagavond voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen. Het agentschap vraagt aan weggebruikers om goed op te letten als ze de weg op gaan. AWV roept ook opnieuw op om lokale (winterse) buien te melden via de KMI-app. “Deze informatie helpt onze winterdienst om nog preciezer de risico’s op gladheid in te schatten”, klinkt het.

De strooidiensten volgen de toestand van de wegen en fietspaden zondagavond en -nacht nauwgelet op. Waar nodig, rijden de strooiwagens uit.