Onderzoek

Wandelaar vindt onbekend lichaam in Maas in Maasmechelen

Maasmechelen -

Een wandelaar heeft zondagmiddag een lichaam aangetroffen in de Maas in Maasmechelen. “We weten niet over wie het gaat”, zegt parketmagistraat Pieter Strauven. Onderzoek moet ook uitwijzen hoe de man om het leven kwam.

Jos Thomassen/Marij Wyers

“Het gaat om een blanke man van middelbare leeftijd, een corpulente man”, specifieert Pieter Strauven. Het lichaam van de man is zondagmiddag opgemerkt door een wandelaar. Die zag een lichaam drijven in de Maas, vlakbij de Weg naar Geneuth. De wandelaar belde naar de politie. Alle hulpdiensten snelden nog toe. Het lichaam lag tegen de oever. “Een wetsgeneesheer is aangesteld en ook het labo van de federale gerechtelijke politie is naar de plaats gegaan, om de omstandigheden in kaart te brengen. Het is op dit moment niet duidelijk om wie het gaat en wat er is gebeurd”, zegt de parketmagistraat.

© JTh

Bij de Cel Vermiste Personen is geïnformeerd of een persoon als vermist werd opgegeven. Door de sterke stroming op de Maas is het ook mogelijk dat het lichaam aanspoelde vanuit Nederland. Alles wordt onderzocht.

Maandag vindt een autopsie plaats op het lichaam van de man. Die moet meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak. Het dossier is in handen van het parket Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen