Ook dat nog

“Politiek uit overtuiging met Gwendolyn”: Rutten belt met Katrien van Politiek PR

“Politiek PR, met Katrien?” Het is de shtick van Elisabeth Lucie Baeten om als Instagrampersonage Katrien te bellen met de politicus van de week die in de mist ging of onder vuur kwam. Maar dat wordt deze keer: “Politiek uit overtuiging met Gwendolyn?”. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) kaatst de bal terug en doet in een Instagramvideo alsof ze gebeld wordt door Katrien.

In het gefingeerde telefoontje komt Rutten terug op het debat afgelopen dinsdag in de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement. Na een vraag over de toepassing van de taalwetgeving in faciliteitengemeenten gaf de minister aan dat ze zelf in het verleden campagne voerde “in het Frans, maar ook in het Engels, Duits en Arabisch”. “Als ik een boodschap te vertellen heb, dan vertel ik die in de taal die ik wil”, zo zei ze. “Dat is de vrijheid die ik heb als vrije burger in dit land.”

Dat kwam haar op kritiek te staan vanuit N-VA en Vlaams Belang. “Nederlands in het verdomhoekje. Il faut le faire”, zo schreef Nadia Sminate (N-VA) opmerkelijk meertalig op X. Klaas Slootmans (Vlaams Belang) viel naar eigen zeggen “bijna” van zijn stoel en vond dat minister-president Jan Jambon zijn minister moest terugfluiten.

“Beetje op hun … getrapt? Grondwet vergeten?”, zegt Rutten nu in de video. “Et alors hé? Ik kan daar maar één ding op zeggen: horreya.” De ondertitels leren dat dit laatste woord Arabisch is voor “vrijheid”.

Rutten werd in november vorig jaar minister, terwijl ze zich volop aan het voorbereiden was op een carrière als leerkracht. Behoort ook nog tot de mogelijkheden: een acteercarrière (op Instagram).

LEES OOK. Het doorbraakjaar van Elisabeth Lucie Baeten (33): “Politici willen geen ‘Connertje’ doen, dus doen ze alsof ze kunnen lachen met m’n filmpjes”

 (jst)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER