© IMAGO/Buzzi

Odense wil 300.000 euro voor Zweedse verdediger Helander, Anderlecht biedt de helft

Anderlecht zoekt nog steeds naar een centrale verdediger. Paars-wit richt zijn pijlen nu onder meer op Filip Helander, een 30-jarige verdediger van het Deense Odense.

jug

Flip Helander is een belangrijk target voor Anderlecht. De grote linksvoetige Zweedse verdediger heeft het goeie profiel om een stand-in te zijn voor Jan Vertonghen. Odense strijdt evenwel voor het behoud in Denemarken en zou Helander liever aan boord houden. Die gaat evenwel niet in op een voorstel om zijn contract dat in juni afloopt te verlengen. Anderlecht deed een eerste bod van 150.000 euro, maar de Denen willen minstens 300.000 euro. Helander speelde afgelopen weekend niet meer tijdens de competitiehervatting met Odense omwille van een lichte blessure.

Aan het Deense Tipsbladet vertelde Helander deze week nog dat hij nog geen zicht heeft op wat de toekomst brengt. “Het is moeilijk te zeggen wat er zal gebeuren. Het enige dat zeker is, is dat ik een contract hebt tot de zomer. Op dit moment ligt er niets concreets op tafel, niet van Odense en niet van een andere club.” Bij Odense, momenteel negende op twaalf ploegen in de Deense hoogste klasse, hopen ze dat hij blijft: “We willen graag zijn contract verlengen en met hem daarover aan tafel gaan zitten”, aldus sportief directeur Björn Wesström.

Eerder speelde de ervaren Helander voor onder andere Bologna en Rangers FC. Hij kwam ook 23 keer uit voor het nationale elftal, en speelde in oktober nog mee tegen de Rode Duivels.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer