‘Succession’ maakt maandag kans op 27 Emmy’s.© AFP

Van een stapel papier tot een peperdure handtas: ‘Succession’-veiling levert ruim 570.000 euro op

Een veiling met spullen uit de HBO-reeks Succession heeft in de Verenigde Staten 572.000 euro opgebracht. Fans hadden 23.000 euro over voor het duurste object: een stapel papier.

Vier Golden Globes, en straks 27 Emmy-nominaties: Succession hield dit jaar na vier seizoenen op, maar de serie over de toxische zakenfamilie Roy blijft beroeren. Ook een veiling van US Heritage Auctions kreeg veel bekijks. In totaal gingen 236 items uit de reeks onder de hamer: van maatpakken en een vals Forbes-magazine met een geschatte waarde van 1.200 euro tot zelfs een leeg conserveblik.

Opgeteld bracht de veiling 627.000 dollar – of 572.000 euro – op. Het duurste item was een stapel roze notitiekaartjes met de lofrede die Roman Roy (het personage van Kieran Culkin) op de begrafenis van zijn vader wilde brengen. Een fan betaalde er 23.000 euro voor. Het hondenkostuum waarin ‘cousin Greg’ (Nicholas Braun) in de eerste aflevering opdook als mascotte werd verkocht voor 7.000 euro, en de “bespottelijk grote” Burberry-handtas van diens vriendin voor 17.000 euro. De winst wordt verdeeld tussen het veilinghuis en de zender HBO.

 (dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer