Ga naar de inhoud

"Dame Time" in Milwaukee: Lillard knalt de Bucks naar de zege met een geweldige driepunter "at the buzzer"

 ma 15 januari 2024 06:35
Giannis Antetokounmpo omhelst matchwinnaar Damian Lillard.
Giannis Antetokounmpo omhelst matchwinnaar Damian Lillard.

In de NBA heeft Damian Lillard vannacht getoond waarom Milwaukee hem vorige zomer binnengehaald heeft. Met een driepunter at the buzzer in de verlening nekte hij een stug Sacramento. Bij Lillards ex-team Portland beleefde Toumani Camara weinig plezier aan het weerzien met Phoenix.

Dat Toumani Camara nu bij Portland speelt en niet bij Phoenix is hoofdzakelijk de "schuld" van Damian Lillard. Toen de shooting guard afgelopen zomer besliste om Portland te verlaten en naar Milwaukee trok, werd onze landgenoot gebruikt als pasmunt in een ruil tussen 3 teams.

 

Afgelopen nacht heeft Lillard gedemonstreerd waarom de Bucks hem er per se bij wilden. In een nagelbijter tegen Sacramento trok de thuisploeg in de verlenging aan het langste eind dankzij een buzzer beater van de voormalige Portland-lieveling.

 

Met een geweldige driepunter - zijn handelsmerk - maakt hij er, terwijl de allerlaatste seconden wegtikten, 143-142 van voor Milwaukee.

 

De zaal ontplofte, Lillard bleef er stoïcijns bij en vierde op zijn typerende manier, door met zijn wijsvinger naar een denkbeeldig uurwerk op zijn pols te wijzen: Dame Time.

Camara en zijn maats verliezen van Phoenix

In Portland kregen Toumani Camara en de Blazers vannacht het bezoek van Phoenix, het team dat onze landgenoot vorige zomer oppikte uit de draft.

 

Camara kreeg tegen zijn ex-ploeg een basisstek en speelde 23 minuten. Daarin maakte hij 2 punten en was hij ook goed voor 2 rebounds en 2 assists. Phoenix was wel een maatje te groot voor de thuisploeg: 116-127.

 

Een opsteker voor de Blazers: rookie Scoot Henderson, de nummer 2 van de voorbije draft, kon eindelijk eens écht zijn stempel drukken. Henderson bleef tot nog toe onder de hoge verwachtingen, maar speelde vannacht zijn beste match van het seizoen met 33 punten, 9 assists en 7 rebounds.

De 10 hoogtepunten van vannacht:

Alle uitslagen van zondagnacht:

  • Denver - Indiana 117-109
  • Miami - Charlotte 104-87
  • Milwaukee - Sacramento 143-142 (n.v.)
  • Minnesota - LA Clippers 109-105
  • Portland - Phoenix 116-127

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.