© AFP

Schooldirecteur overleden die schutter afleidde om leerlingen te beschermen: “Hij gaf zijn leven om hen te redden”

Tien dagen na een schietpartij in zijn school is een Amerikaanse schooldirecteur overleden aan zijn verwondingen. Dat melden Amerikaanse media. Dan Marburger werd beschouwd als een held, omdat hij de schutter probeerde af te leiden om zijn leerlingen te beschermen.

jvh
Bron: NBC

Marburger raakte – net als vier leerlingen en twee andere personeelsleden – gewond toen een 17-jarige leerling op 4 januari het vuur opende in de Perry High School in het gelijknamige stadje. De man had geprobeerd om de schutter te kalmeren en af te leiden, zodat zijn leerlingen het gebouw konden verlaten.

Een 11-jarige jongen overleed bij de schietpartij, Marburger werd zwaargewond maar in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de man zondag alsnog overleden aan zijn verwondingen.

“De hele staat is diepbedroefd door dit nieuws”, kondigde gouverneur Kim Reynolds aan. “Hij plaatste zichzelf dapper in het midden van het gevaar om zijn leerlingen te beschermen, en gaf zijn leven om hen te redden. Hij zal altijd herinnerd worden om zijn heroïsche daden.”

Volgens zijn dochter was haar vader “een vriendelijke reus, een geweldige vader, en een fantastische persoon.”

© AP

© AP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer