Koen Wauters en Julie Van den Steen presenteren nostalgische show ‘Sing again’: oud-deelnemers uit 35 jaar VTM-talentenjachten wagen terug hun kans

Wat als je ex-kandidaten uit muzikale wedstrijden van de voorbije 35 jaar VTM tegen elkaar laat strijden? Zie daar het format van Sing again, gepresenteerd door Koen Wauters en Julie Van den Steen, die voor het eerst aan de zijde van Koen een shiny floor show host.

Nog twee weken en VTM bestaat 35 jaar. Eén constante doorheen de geschiedenis van de zender: talentenjachten waren er al van in het prille begin bij. In 1989 waren dat De miniplaybackshow, De soundmixshow en Nu of nooit. Daarna passeerden honderden kandidaten de revue in vier edities van Idool, twee reeksen van X factor, acht seizoenen van Belgium’s got talent en Star academy. Er waren ook de gezichten van The voice van Vlaanderen, en wie herinnert zich nog iedereen van K2 zoekt K3? Namen als Natalia, Wim Soutaer, Hanne Verbruggen en Udo zitten dankzij een talentenjacht in het collectieve geheugen.

LEES OOK. Clouseau vult al twaalf Sportpaleizen, maar word je daar als artiest eigenlijk rijk van?

Anderen zochten na hun deelname andere paden op, ver weg uit de schijnwerpers, en maakten elders carrière. VTM verzamelt ex-deelnemers opnieuw voor Sing again, een format uit Zuid-Korea waar iedereen een nieuwe kans krijgt. Doen ze nu beter dan vorige keer? Maar naast de show vernemen we ook wat er van hen is geworden.

Nostalgie

Voor zulke show zet de zender Koen Wauters in, die talloze talentenjachten presenteerde. “Omdat ik sinds de start van VTM bij de meeste talentenjachten betrokken was als presentator of coach zou ik dit programma voor geen geld van de wereld willen missen”, zegt Koen. “Een groot stuk van de zender en mijn geschiedenis passeren de revue. Het wordt een heerlijk nostalgisch bad waar bovendien goed in gezongen wordt.”

“Het wordt een heerlijk nostalgisch bad waar bovendien goed in gezongen wordt”

Koen Wauters

Presentator

VTM lost alvast twee juryleden die ooit furore maakten op de zender: Nina De Man was 23 jaar geleden de eerste JIM-VJ én jurylid in Idool, terwijl Hadise deelnam aan Idool in 2003 én X-Factor presenteerde in 2008. Tegenwoordig is ze vooral een superster in Turkije en is ze coach in de Turkse versie van The voice.

Om de show een stevige portie nostalgie te geven, brengen de kandidaten hun auditiesong van jaren geleden nog eens live. Wie verdient een tweede kans? In de grote finale zal slechts één iemand Sing again winnen. De muzikale show is nog voor de zomer te zien.

LEES OOK. Clouseau nog op wolkjes na Pukkelpop-stunt, maar Koen Wauters is ook kritisch: “Kinderachtig en belachelijk”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer