© Jan Van der Perre

Rob de Nijs krijgt eresaluut van collega’s met twee huldeconcerten: “Bijna dagelijks nog berichten van mensen die hem missen”

In 2022 nam Rob de Nijs (81) na zestig jaar carrière afscheid van zijn publiek. Dit jaar brengen collega’s nog een eresaluut aan de zanger, die parkinson heeft, met concerten in Antwerpen en Gent.

Samen met gastartiesten speelt de Pur Sang Band, de groep die De Nijs meer dan veertig jaar begeleidde, in het najaar twee huldeconcerten rond het repertoire van de Nederlandse zanger. Dat gebeurt op 20 september in Capitole Gent en op 14 december in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal, telkens in aanwezigheid van De Nijs zelf.

“Het idee komt deels van Rob en zijn fans”, aldus manager en vaste pianist Frank Jansen. “Bijna dagelijks zijn er nog berichten van mensen die hem en zijn muziek missen. Na overleg gaf Rob gaf zijn goedkeuring. Het wordt een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen, maar ook om minder bekende nummers uit Robs repertoire te spelen.”

Welke artiesten meedoen, is nog geheim. Wel staan hits als Malle Babbe, Het werd zomer en Banger hart zeker op de setlist. Het laatste Belgische optreden van De Nijs dateert van november 2021, in het Sportpaleis. Tickets voor de huldeconcerten zijn te koop vanaf woensdag 17 januari op robdenijs.nl. (dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer