© AP

Na 35 jaar toch tegen de lamp gelopen: vader en stiefmoeder gearresteerd voor moord op zoontje (5)

35 jaar na de moord op een 5-jarig jongetje in de Amerikaanse staat South Carolina zijn de vader en stiefmoeder van het slachtoffer opgepakt. De politie verdacht het koppel al die tijd van de moord, maar kon de betrokkenheid van het koppel nu pas bewijzen.

jvh
Bron: The Independent

© AP

De 5-jarige Justin Turner werd in maart 1989 gewurgd aangetroffen in een camper achter zijn ouderlijke woning. Victor en Megan Turner – de vader en stiefmoeder van de jongen – werden meteen verdacht van de moord.

Het koppel werd namelijk niet alleen betrapt op verschillende leugens, ook hun gedrag na de vondst van het lijk van hun zoon deed alarmbellen afgaan. Victor Turner vond zijn dode zoon in het bijzijn van een cameraploeg van een lokale televisiezender, net voor een grootschalige zoekactie naar de jongen zou beginnen. De man controleerde vervolgens niet of Justin nog leefde, maar begon meteen te roepen dat “iemand hem iets had aangedaan”. Victor Turner vroeg in die periode ook een agent wat er zou gebeuren als zou blijken dat een familielid de jongen iets had aangedaan.

Hard bewijs ontbrak echter. Megan Turner werd weliswaar even formeel aangeklaagd, maar die klacht werd geseponeerd bij gebrek aan bewijs.

35 jaar later

Bijna 35 jaar later is er echter toch een doorbraak in de zaak: vezels uit de wonde aan de nek van Justin konden gelinkt worden aan een stuk kledij uit de woning van de Turners. Victor (inmiddels 69) en Megan Turner (inmiddels 63) werden woensdag dan ook formeel in verdenking gesteld van de moord.

Tot tevredenheid van de andere familieleden van Justin Turner: “Steek ze weg waar ze thuishoren”, aldus nicht Amy Parsons. “Zij konden 34 jaar lang vrij rondlopen, terwijl wij leden onder het verlies van Justin.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer