© NBAE via Getty Images

VIDEO. Toumani Camara kan zich niet tonen in nieuwe nederlaag van Portland, Lillard zorgt met driepunter in slotseconden voor zege

Portland blijft het moeilijk hebben in de NBA. De Trail Blazers leden zondag een 116-127 nederlaag tegen Phoenix. Titularis Toumani Camara kwam in 23 speelminuten niet verder dan twee punten, twee assists en twee rebounds. In de wedstrijd tussen Milwaukee en Sacramento zorgde Damian Lillard voor de apotheose.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

De Suns konden rekenen op uitblinkers Devin Booker (34 punten) en Bradley Beal (23 punten). Kevin Durant voegde 21 punten toe. Scoot Henderson (33 punten) was de topschutter bij de thuisploeg. Met 29 nederlagen in 39 wedstrijden is Portland veertiende en voorlaatste in de Western Conference van de NBA. Phoenix is achtste.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lillard maakt winner in slotseconden

Milwaukee haalde het na een verlenging met 143-142 van Sacramento. Damian Lillard (29 punten) besliste de partij in de voorlaatste seconde met een rake driepunter. Bij de Kings was De’Aaron Fox (32 punten) topscorer. Milwaukee staat tweede in de Eastern Conference, Sacramento zesde in de Western Conference.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Minnesota, Denver en Miami pakken de zege

Minnesota, de koploper in het westen, boekte een 109-105 overwinning tegen nummer vier LA Clippers. Anthony Edwards (33 punten) bleek net op tijd hersteld van een knieblessure. Rudy Gobert droeg 15 punten en 18 rebounds bij. Bij de Clippers kwam Kawhi Leonard tot 26 punten.

Kampioen Denver nam met 117-109 de maat van Indiana. Nikola Jokic was met 25 punten, 12 rebounds en 9 assists opnieuw moeilijk af te stoppen. De Pacers, die negen van hun laatste elf wedstrijden wonnen, moesten het opnieuw zonder de geblesseerde Tyrese Haliburton doen. Denver is in de tussenstand derde in het westen, Indiana staat zesde in het oosten.

Miami ten slotte dankte Bam Adebayo in de 104-87 zege tegen Charlotte. Adebayo kwam tegen de Hornets tot 24 punten en 10 rebounds. Terry Rozier (26 punten) en LaMelo Ball (21 punten en 10 rebounds) konden de bakens niet verzetten voor Charlotte. Miami is zevende in de Eastern Conference, Charlotte zakt na vijf nederlagen op rij naar de dertiende plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer