Mariska (46) is ontwaakt uit haar coma en is buiten levensgevaar, net als hun zesjarig zoontje.
Volledig scherm
PREMIUM
Mariska (46) is ontwaakt uit haar coma en is buiten levensgevaar, net als hun zesjarig zoontje. © Vertommen

Mariska (46) ontwaakt uit coma na zware brand in Kortenberg, zoontje (6) buiten levensgevaar: “Ze weet nog niet dat haar man overleden is, daarvoor is ze nog veel te zwak”

In het Sint-Lukasziekenhuis in Brussel is Yvan (49) zondag overleden aan zijn verwondingen. Hij raakte vrijdagochtend zwaargewond bij een brand in Kortenberg. Zijn partner Mariska (46) is ontwaakt uit haar coma en is buiten levensgevaar, net als hun zesjarig zoontje. “Ze staan voor een lange lijdensweg en revalidatie”, zegt Ronny Cochet, de broer van Mariska.

  1. De onstuitbare opmars van alcoholvrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”
    PREMIUM

    De onstuitba­re opmars van alcohol­vrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”

    “Een aantal jaar geleden verkochten we nog geen tien alcoholvrije biervarianten. Nu zijn dat er een vijftigtal.” Weinig succesverhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van alcoholvrij bier. Waar voor het ‘nulprocent-gerstenat’ luttele jaren geleden nog alom de neus werd opgehaald, kondigde hoofdsponsor AB InBev deze week zijn Corona Cero aan als vlaggenschip van de Olympische Spelen in Parijs, én rapporteerde de bierreus een toegenomen verkoop van bijna een kwart in twee jaar tijd. Maar maakt de NA-variant ook een kans in bierhoofdstad Leuven? Op zoek naar het antwoord. “De huidige generatie gaat heel anders om met alcoholconsumptie.”
    Kortenberg
  2. “Als we politici vijf jaar lang niet zien, moeten ze hun affiches hier ook niet ophangen”: deze gemeente plaatst geen gemeentelijke aanplakborden meer
    PREMIUM

    “Als we politici vijf jaar lang niet zien, moeten ze hun affiches hier ook niet ophangen”: deze gemeente plaatst geen gemeente­lij­ke aanplakbor­den meer

    Theo Francken, Sammy Mahdi, Frank Vandenbroucke en andere politieke kleppers zullen de komende weken geen affiches op gemeentelijke verkiezingsborden in Steenokkerzeel kunnen ophangen. Om haar arbeiders te ontlasten — maar voornamelijk als statement — heeft het schepencollege beslist om geen aanplakborden te plaatsen. Wij vroegen uitleg aan burgemeester Kurt Ryon, die het onder meer over de “stiefmoederlijke behandeling” van regio Halle-Vilvoorde heeft.
    Steenokkerzeel