Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Broer van Loena Hendrickx trots op gouden medaille van zijn zus, maar hij keek niet live naar wedstrijd: "Dat brengt ongeluk"

Larris Hendrickx, de broer van Loena Hendrickx, is trots op de prestatie van zijn zus die Europees kampioen kunstschaatsen is. "Ik supporter elke keer voor Loena”, vertelde hij in “Goeiemorgen Morgen!” op Radio2. "Maar ik kijk nooit live. Dat brengt ongeluk."

Larris Hendrickx is bijzonder trots op de gouden prestatie van zijn zus. Loena werd dit weekend Europees kampioen kunstschaatsen in Litouwen, in het bijzijn van haar andere broer én coach Jorik. De Belgen zorgden voor spektakel op de ijspiste, want op de derde plek stond ook een Belg. De 17-jarige Nina Pinzarrone pakte brons. 

In "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2 vertelt broer Larris hoe hij de prestatie van Loena gevolgd heeft. "Ik supporter altijd voor haar, maar ik heb niet live gekeken. Ik doe dat nooit, want ik ben bang dat het ongeluk brengt. De keren dat ik keek, presteerde Loena minder goed. Ik heb mezelf na de Olympische Spelen beloofd om nooit meer te kijken en zie, het heeft gewerkt.” 

Broer Larris is dakwerker. Peter Van de Veire belt met hem terwijl hij in zijn camionette zit onderweg naar de werf. "We zijn allemaal heel trots op Loena. Ze heeft hier heel haar leven hard voor gewerkt. De uren dat ze doorgebracht heeft op de schaatsbaan zijn niet te tellen. Dat ze nu wint, is voor haar de kers op de taart.”

Een kampioenschap is een momentopname en voor dit toernooi was er volgens Larris wel veel druk. "Ze was de topfavoriet. En ze heeft maar een paar minuten om te presteren. In die korte tijd moet het gebeuren. Heel mooi wat ze gedaan heeft."

BELUISTER - Het gesprek met broer Larris Hendrickx in "Goeiemorgen Morgen!"

Meest gelezen