De beschadigde Iljoesjin-22 van de Russische luchtmacht die door een Oekraïense raket zou zijn geraakt.
Volledig scherm
De beschadigde Iljoesjin-22 van de Russische luchtmacht die door een Oekraïense raket zou zijn geraakt. © RV

Oekraïne haalt twee belangrijke Russische spionagevliegtuigen neer: “Slechtste dag voor Russische luchtmacht sinds begin invasie”

UPDATEOekraïne heeft een zware slag toegebracht aan de Russische luchtmacht. Het Oekraïense leger heeft zondagavond twee belangrijke Russische spionage- en commandovliegtuigen neergehaald, zo heeft de Oekraïense opperbevelhebber, Valerij Zaloezjny, bevestigd op zijn Telegramkanaal.

47 reacties

  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    Het is zeker geen speldenprik maar een opstand zal er niet komen omdat de Russen miserie gewoon zijn; het zit in hun DNA. Toch is er hoop. Er zijn al 5 F-16's van Nederland naar Roemenië gevlogen. Daar oefenen de Oekraiënse piloten nog wat verder. Ik hoop dat het ietsjes vlugger zal gaan dan iedereen verondersteld is te weten. Is het neerhalen van die twee Russische radar-commando vliegtuigen geen voorbereiding op het vrijmaken van het luchtruim zoveel als mogelijk is ?
  • Marianne Van den Lemmer

    4 maanden geleden
    Frank Vandevoorde, ik volg de oorlog in Oekraïne, en ik geef je gelijk. Maar een speldenprik zou ik die 2 toestellen toch niet noemen, want Rusland heeft misschien nog maar 3 van die AWACS, in het beste geval. Ja, Rusland gaat economisch langzaam maar zeker failliet : geen vervangstukken voor vliegtuigen (en andere), Russische autoverkoop keldert, veel branden, honderdduizenden mensen zonder verwarming, maar 12 uur elektriciteit... Er komt hopelijk gauw een opstand, en dan is de oorlog gedaan.
  • dominiek vanharen

    4 maanden geleden
    Ook dit zal een eeuwige oorlog zijn en helaas zal Rusland toch deze winnen na onbepaalde duur.
  • Davy Napels

    4 maanden geleden
    Ik zou niet te hard juichen, Rusland is stockruimte aan het creëren, meer niet. Als dit nog lang gaat duren zal de Chinese wapenindustrie op volle toeren draaien, niet voor het Westen te helpen, maar om richting ons te wijzen...
  • Jan Reunes

    4 maanden geleden
    Een volk dat niet wil verslagen worden kan ook niet verslagen worden, dan krijg je toestanden zoals in Vietnam en Afghanistan bvb, Oekraine is trouwens ook veel te groot om het volledig onder controle te krijgen en dan praat ik nog niet over het gigantisch wapenarsenaal dat daar circuleert!