© RTV

Politie arresteert gevaarlijk individu in centrum van Vosselaar: “Een druggebruiker die al eerder problemen veroorzaakte”

Vosselaar -

Opschudding in het centrum van Vosselaar. Zwaarbewapende politieagenten sluiten er maandagochtend het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en het Hofeinde hermetisch af, omdat een gewapende man zich er in een appartement had verschanst. Rond 11 uur kan de politie de man overmeesteren.

Een buurman zou maandagochtend de politie hebben gebeld, omdat hij de bewoner en zijn vriendin had horen ruziën. De vrouw had het appartement kunnen ontvluchten, maar de man was wel gewapend. De politie wilde geen enkel risico nemen en sloot daarom de omgeving af. Na lang inpraten opende de man het appartement en gaf hij zich zonder verder verzet over. Hij was onder invloed van drugs of alcohol en werd voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor.

Een vrouw staat wat verderop te bellen. “Ik kan niet naar huis”, sakkert ze. Ze woont in Hofeinde. Wanneer iemand haar erop wijst dat ze daar ook via Looy heen kan, reageert ze: “Dat klopt, maar dan zie ik niet hoe het daar afloopt.”

Daar, dat is een appartementsgebouw op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Hofeinde. Agenten manen alle verkeer aan om rechtsomkeer te maken. Het hele kruispunt is afgesloten. Op de hoek van het Mariapark, tegenover de slager, staat een man te kijken. “Ik stond daarstraks op het kruispunt zelf. Dat was een betere plaats, maar ik werd er meteen weggestuurd”, lacht hij.

De wapengevaarlijke man had zich in zijn appartement, dat met het terras met rieten scherm, verschanst.© BERT DE DEKEN

Een vrouw weet dat de politie er al om 9 uur stond. “In het appartement woont een man die vol tattoos staat. De politie was met hem aan het praten. Ze hadden hun wapens op de man gericht. Plots is hij naar binnen gelopen en werd er groot alarm geslagen.”

In het Mariapark, recht tegenover het appartementsgebouw, loopt een zwaarbewapende agent. “Hij jaagt iedereen die zich in het park waagt, weer weg”, weten enkele omstaanders. “Ons heeft hij er twee keer uit gejaagd.”

Een zwaarbewapende agent joeg alle omstaanders kordaat uit het Mariapark.© BERT DE DEKEN

Het gezelschap staat er al een tijdje. “Maar er valt weinig te zien”, sakkert een van hen. “Alleen politie. Wel veel. Ik heb al zes of zeven combi’s geteld. Ze zouden hier een tentje moeten plaatsen, met wat drank en verwarming. Want wie weet hoe lang moeten we hier nog blijven staan.”

Niet lang meer, want even later komt iemand toegelopen: “Ze hebben hem!” De omstaanders zien dat de politie het kruispunt weer heeft vrijgegeven. Het verkeer komt weer op gang. Een aantal agenten verlaat het appartementsgebouw met een man die een helm op het hoofd heeft gekregen en een blinddoek draagt. Hij wordt in een combi geleid en meteen weggevoerd. “Het is een drugverslaafde”, weet een van de omstaanders. “Het is niet de eerste keer dat hij problemen veroorzaakt. Maar zo erg als vandaag is het nog niet geweest.”

 (Guy Van Nieuwenhuysen, Marc Peeters)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners