Erin ontdekt mysterieuze kelder onder 250 jaar oude woning die ze pas kocht: “Even groot als mijn appartement”

De Britse Erin kocht onlangs een appartement in een gebouw dat meer dan 250 jaar oud is. Haar flat moet nog wat opgekalfaterd worden, maar tijdens de renovatiewerken was Erin even afgeleid. Onder haar trap heeft ze namelijk nog een trap ontdekt, die naar een mysterieuze kelder leidt. “Ik heb de geheime kamer eindelijk gevonden”, klinkt het in een video op Tiktok. “Het is hier even groot als mijn appartement.”

pjv
Bron: The Sun, The Mirror

Erin filmde hoe ze samen met enkele vrienden de verborgen trap afdaalde en de mysterieuze kelder blootlegde. Een kelder die niet op de bouwplannen staat, ook niet bekend is bij de makelaar die haar het pand verkocht en een deur heeft die in vroegere tijden naar de straat leidde. “We wilden weten of we onder de trap eventueel een bergruimte konden maken”, klinkt het. “Maar toen we een gat maakten, vonden we een trap en een netwerk van tunnels die naar uitwerpselen rook.”

Uiteindelijk ontdekte Erin een ruimte die “even groot is” als haar appartement, vlak onder haar woonkamer ligt en werkende lichten en elektriciteit heeft. “Toen ik er met de buren over sprak, zeiden ze dat er in die kelder zo’n 10 of 15 jaar geleden cannabis werd gekweekt tot de politie binnenviel.” Naast de deur die naar de straat leidde, heeft Erin nog een tweede deur gevonden. “Die leidt naar nog een kelder, die we binnenkort gaan verkennen.”

“Verboden terrein”

De jonge vrouw vraagt zich wel af wat ze nu met die kelder moet doen en roept de hulp in van socialemediagebruikers. “Ik heb het recht van opstal bij mijn appartement (het recht om in of boven of onder een pand dat je eigendom is onder meer spullen te hebben, nvdr.) maar er is iemand anders eigenaar van het volledige gebouw. Is de kelder van mij? Moet ik het opeisen? Help!”

De beelden werden intussen al meer dan 100 miljoen keer bekeken en er kwamen ook al heel wat reacties op haar vraag. “Ik zou er nog geen geld in steken en eerst even informeren bij een advocaat”, klinkt het in een reactie van iemand die haar waarschuwt dat ze mogelijk verboden terrein heeft betreden door de kelder te verkennen. “Normaal staan de grenzen van je flat duidelijk in de akte.”

Anderen wijzen er ook op dat er nog steeds elektriciteit is in de kelder en dat die energie door iemand moet worden betaald, dus dat er ergens wel een eigenaar moet zijn. Weer anderen zijn van mening dat Erin van de kelder mag genieten en dat ze er iets moois van kan maken. Maar niet iedereen deelt die mening. “Je ziet van ver dat er iemand vermoord is in de kelder”, schrijft een kijker. “Ik zou het zaakje verzegelen en verhuizen.”

bekijk ook

Koppel koopt huis uit de jaren zestig om te renoveren, maar doet vreemde ontdekking in verborgen kruipruimte

Gezin tuiniert in pas gekocht huis en doet opmerkelijke ontdekking: “Verborgen schat”

Vrouw staat versteld van geheime ruimtes en constructies in huis van ‘doomsday prepper”: “Als er ooit iets gebeurt, dan weet ik waar ik moet zijn”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer