© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse ontslaat coach na teleurstellende resultaten, trainer van Seraing stapt zelf op

De tweedeklassers Lierse Kempenzonen en Seraing moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Bij Lierse werd twee dagen na de 2-4 nederlaag tegen Dender de samenwerking met Jo Christiaens stopgezet, zo maakte de club maandag bekend. Bij Seraing diende Grégory Proment dan weer zelf zijn ontslag in.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Bij Lierse, dat op een teleurstellende twaalfde plaats staat in de tweede klasse, neemt assistent Geert Emmerechts tijdelijk over. “Allereerst wil ik Jo bedanken voor zijn inzet”, klinkt het bij directeur voetbalzaken Dirk Gyselinckx. “Sinds zijn aanstelling was hij van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aanwezig op de club. De sportieve resultaten van de laatste weken hebben ons tot deze beslissing gedwongen. We willen Jo hiervoor niet enkel met de vinger wijzen. De spelers moeten ook beseffen dat het veel beter moet, iedereen moet in de spiegel kijken.” Christiaens was nog maar sinds vorige zomer op het Lisp actief. Voordien coachte hij Heist en Turnhout.

Met een vijftiende en voorlaatste plaats doet Seraing nog slechter. Zondag verloren de Luikenaars, vorig seizoen nog in de eerste klasse, met zware 1-5 cijfers tegen promovendus Francs Borains. De 45-jarige Proment was sinds begin dit seizoen hoofdtrainer bij de Metallo’s. Voordien was de Fransman coach van de B-ploeg en assistent van toenmalig T1 José Jeunechamps.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer