Themabeeld.© Jan Van der Perre

Poging doodslag

Tongenaar (27) steekt met koksmes door deur tijdens ruzie in Diest

Diest/Tongeren -

Een 27-jarige man uit Tongeren heeft na zijn vraag om een slaapplaats in Diest de 24-jarige bewoner met een koksmes aangevallen en gestoken, dwars door de slaapkamerdeur. De Tongenaar zit in de gevangenis voor poging doodslag.

Marij Wyers

Tijdens een oplaaiende discussie in het huis in het Sint-Jansveld in Diest had de Tongenaar een koksmes genomen. Het slachtoffer vluchtte naar zijn slaapkamer. De Tongenaar stak met het mes in de deur waarachter de Diestenaar zich had verstopt. De 24-jarige bewoner riep naar twee andere aanwezigen in huis dat ze de politie moesten bellen. De Tongenaar stak meermaals met het mes in de deur en hij uitte bedreigingen.

De opgeroepen politie kon de Tongenaar arresteren. De man had een dikke week geleden, in de nacht van vrijdag op zaterdag, aangebeld aan het huis in Diest. Hij wilde er overnachten. Op zaterdagmorgen 6 januari mondde een discussie tussen de Tongenaar en de bewoner uit in een handgemeen.

Het parket van Leuven heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens poging doodslag, opzettelijke slagen en verwondingen, bedreigingen en inbreuk op de wapenwetgeving. De 27-jarige Tongenaar werd op zondag 7 januari aangehouden. Zijn aanhouding is afgelopen vrijdag bevestigd door de raadkamer.

Het onderzoek wordt gevoerd door de recherche van de politiezone Demerdal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer