Minder rijst voor dezelfde prijs? Strafbaar, als het van de socialistische partijen in ons land afhangt.
Volledig scherm
PREMIUM
Minder rijst voor dezelfde prijs? Strafbaar, als het van de socialistische partijen in ons land afhangt. © HLN Fotomontage, Getty Images

Minder chips in een zak, voor dezelfde prijs? Vooruit wil ‘krimpflatie’ verbieden, experts reageren verdeeld

geldVooruit wil krimpflatie verbieden, maar is dat wel een goed idee? Experts Laura Clays (Test Aankoop) en Stefan Van Rompaey (RetailDetail) leggen uit hoe je amper wat merkt van het fenomeen, maar je het wel degelijk voelt in je portemonnee. Over de oplossingen liggen de meningen van de experts uiteen.

64 reacties

  • Mario Adams

    3 maanden geleden
    Men zou beter iets doen aan de belastingsdruk in België ipv onzin zoals dit. Weet niet hoe het nu zit, maar in 2021 was België het ENIGE land met een belastingsdruk van meer dan 50%... Schandalig.
  • vanaeken jokke

    3 maanden geleden
    Bij vooruit trachten ze de duik in de peilingen door wat onzin te verkopen af te wenden .Als de duik is ingezet is hij moeilijk om te keren.
  • Eric Grosemans

    3 maanden geleden
    Leonarda Van Opbroecke, Vooruit gaat die krimpflatie ook niet verbieden, dat styaat nergens. Wel willen ze dat de fabrikant dmv een etiket op opschrift de klant op de hoogte brengt dat de verpakking gewijzigd werd.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    En hoe gaat Vooruit die krimpinflatie verbieden? Serieus blijven, he. Als Vooruit met "krimpinflatie' stemmen wil ronselen moet dat over burgers hun portemonnee gaan waar steeds minder en minder inzit maar de belastingprijzen even hoog of hoger worden. Simpel. Elke partij die nu mee regeert moet niet afkomen "met wat ze willen gaan doen". Daar is 4 jaar tijd voor geweest. Laat staan dat het zelfs ooit tersprake is gekomen tijdens de regeerperiode.
  • Eugeen Engels

    3 maanden geleden
    Je moet inderdaad met het kg gewicht vergelijken, maar de intentie om de consument meer te laten betalen voor minder is er wel. Het zijn de producenten zelf die telkens de inflatie-prijsindex omhoog jagen! Ruime tijd later hekelen zij dan dat de lonen een index verhoging krijgen, te weinig om de prijsstijgingen te volgen!