Eli Iserbyt geeft driekleur extra glans met zege in cross van Otegem

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Betafence cyclocross in Otegem gewonnen, de traditionele “revanche” daags na het BK veldrijden. Iserbyt showde in zijn achtertuin voor het eerst zijn Belgische driekleur. Hij klopte de Britse kampioen Cameron Mason en Jente Michels.

Michael Van Damme

Iserbyt werd voor aanvang van de veldrit in Otegem fel gesolliciteerd. De man van Kaster moest in zijn thuiscross -minder dan tien minuten rijden van zijn thuis- meermaals met fans op de foto en diende een pak handtekeningen uit te delen.

Al vrij snel vormde zich een kopgroep met Eli Iserbyt, Jente Michels en de Brit Cameron Mason. Dat drietal trok de derde ronde van in totaal zeven in met een kleine voorgift op het duo Tim Merlier en de Nederlander Ryan Kamp. Daarna volgden Joran Wyseure, Niels Vandeputte, Jens Adams, Lander Loockx en Tom Meeusen.

De ronde daarop hadden Merlier en Kamp aansluiting gevonden bij Eli Iserbyt en co. Half cross kregen we vijf leiders en een eerste achtervolgend groepje dat eveneens vijf man sterk was. Met nog vier ronden te rijden zonderden Eli Iserbyt en Jente Michels zich af van de rest. Cameron Mason en Ryan Kamp hadden de handen in elkaar geslagen en streden voor de derde plaats. Voor Eli Iserbyt ging het allemaal te traag en met nog drie ronden te rijden zette hij een aanval op. Jente Michels trachtte zijn tweede plaats te consolideren, maar een fiks opzittende Cameron Mason slaagde er in de slotronde in om naar de dichtste ereplaats te rijden. Michels moest zich tevreden stellen met de laatste podiumplaats.

Iserbyt trekt nu naar Spanje en zal zondag in Benidorm de voorlaatste manche van de Wereldbeker rijden, net als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer