© REUTERS

Motard Carles Falcon (45) overleden week na zijn zware val in Dakar: “Heengegaan terwijl hij zijn droom beleefde”

De Catalaans-Spaanse motorrijder Carles Falcon (KTM) is overleden aan de gevolgen van zijn zware valpartij in de Dakar, ruim een week geleden. Dat trieste nieuws bevestigt zijn renstal TwinTrail Racing Team. Hij werd in een kunstmatige coma gehouden, maar de hersenschade was te groot en onomkeerbaar.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De 45-jarige Falcon kwam op 7 januari ten val tijdens rit twee van de woestijnrace, die plaatsvindt in Saoedi-Arabië. Hij liep daarbij een gebroken nekwervel en een hersenoedeem op. De Portugese motard Alexandre Azinhais was als eerste bij het ongeval, stopte en constateerde dat Falcon geen pols meer had. Daarop paste hij gedurende een kwartier reanimatie toe tot de dokters arriveerden.

De onfortuinlijke Spanjaard werd na zijn crash per helikopter naar het ziekenhuis van Al-Duwadimi overgebracht. Vervolgens werd hij geopereerd in Riyad en gerepatrieerd naar Spanje. 

“Carles heeft ons verlaten”, maakte zijn team bekend in een persbericht. “Artsen bevestigden dat de neurologische schade veroorzaakt door de hartstilstand ten tijde van het ongeval onomkeerbaar was. Carles was iemand die glimlachte, altijd actief was en hartstochtelijk hield van wat hij deed, vooral op een motorfiets. Hij heeft ons verlaten terwijl hij zijn droom beleefde, want dat was deelnemen aan de Dakar.”

Falcon, in het dagelijks leven een informaticus, nam voor de tweede keer deel aan de Dakar. In 2022 werd hij 68ste in de eindstand.

Zijn teamgenoot Isaac Feliú liep in die Dakar van 2022 ook een hersenletsel op na een val, maar herstelde en was er opnieuw bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer