En plots zingt Miley Cyrus Aalsters dankzij AI: “Het zou wel tof zijn mocht ze nu een rechtszaak tegen ons beginnen”

Heeft de Amerikaanse zangeres Miley Cyrus zich nu écht aan een Aalsters carnavalsnummer gewaagd? Natuurlijk niet, maar je zou het misschien wel denken als je het videoclipje “Miljaarde Sammy” bekijkt. Het blijkt een creatie van Inti De Ceukelaire, ethisch hacker van beroep en carnavalsfan na de uren. Hij maakte het met ‘Zjust Ni’, een losse vriendengroep die elk jaar meeloopt in de stoet.

In de clip zie je Cyrus zingen op de tonen van het nummer Flowers, maar de teksten zijn vervangen door pure Aalsterse lolbroekerij over “Sammy”, de superflitspaal die al veel Aalstenaars een boete heeft bezorgd.

Via AI heeft De Ceukelaire de lipbewegingen nagebootst: zo lijkt de Amerikaanse zangeres dus het carnavalsnummer te zingen. De stem nabootsen heeft De Ceukelaire niet geprobeerd. “Het nummer is ingezongen door stemacteurs”, zegt hij. “Ik ben al heel blij met het resultaat. Dat je de mimiek van iemand die dialect spreekt, kunt nabootsen met AI, is toch straf. Het is niet perfect, maar dat mag ook niet. Dat zou tegen de spirit van carnaval ingaan.”

De Ceukelaire had Miley Cyrus zelf eerst gevraagd of ze niets wilde bijdragen aan de creatie, maar hij kreeg voorlopig geen antwoord. “Misschien belt ze nu wel terug om ons een rechtszaak aan te doen. Dat zou wel de max zijn.” (tlb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER