Q8 en Storm gaan samen 200 snellaadstations bouwen in ons land.
Volledig scherm
PREMIUM
Q8 en Storm gaan samen 200 snellaadstations bouwen in ons land. © Wyngs

Om de 10 dagen een nieuw ‘tankstation van de toekomst’ erbij: wie gaat dit bouwen? En waar komen ze?

Tankstationuitbater Q8 gaat samen met de Belgische energieproducent Storm tweehonderd ‘full-service’ snellaadstations in ons land bouwen. Deze ‘tankstations van de toekomst’ moeten binnen vijf jaar langs de Belgische wegen verschijnen. Maar wat houdt zo’n station juist in? En waar komen ze?

22 reacties

  • John Stahl

    3 maanden geleden
    Snelladers bouwen is één ding, maar wie gaat de elektriciteitscentrales bouwen om die dure rommel te laten werken? En hoeveel subsidies (belastingsgeld) gaat daaraan gegeven worden?
  • christian demeester

    3 maanden geleden
    Zolang auto's niet op waterstof kunnen rijden en zelf hun elektriciteit produceren zal ik in elk geval niet elektrisch rijden. Vooral omdat ik geen zonnepanelen heb. Die investering kan ik gezien mijn ouderdom niet terug winnen.
  • Jo Peeters

    3 maanden geleden
    Lijkt mooi, maar al die kosten voor het bouwen van die stations zullen onmiddellijk de kostprijs van de afgetapte elektriciteit flink gaan verhogen. Nu nog de prijs van de nieuwe elektrische auto veel verlagen en dan kunnen die laadstations goed verdienen.
  • Emiel Van Riet

    3 maanden geleden
    En er een dieselgroep naast zetten om stroom te maken....nog 1 keer....België heeft het elektrisch vermogen niet om dit te realiseren en ook de bekabeling in de grond voldoet niet. Wij zullen dat weer moeten betalen.....
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Pas milieuvriendelijk als die energie leveren via zonnepanelen of windmolens. 😅 Dat die wagens, panelen, laadstations en molens in produktie erg milieubelastend zijn dat doet er niet. Dat snappen de burgers toch niet, denken ze. En hoogstwaarschijnlijk zijzelf helemaal niet. Als het eindresultaat maar milieuvriendelijk lijkt.