Dodelijke aanrijding met politievoertuig: slachtoffers geboren in 1993 en 1996

© rdb

© rdb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De twee mensen die dinsdagnacht omgekomen zijn bij een verkeersongeval op de Brusselse Louizalaan waren geboren in 1993 en 1996. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om de bestuurder van de motor die tegen een politievoertuig botste, een jongen geboren in 1993, en zijn passagier, een meisje geboren in 1996. De motorrijder verloor het leven bij de klap zelf, de vrouw werd nog zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar aan haar verwondingen. De politieman die het aangereden voertuig bestuurde, is zwaar onder de indruk van het ongeval en is vijf dagen werkonbekwaam, aldus nog het parket.

Robin De Becker

Het ongeval deed zich dinsdagavond iets voor 22 uur voor ter hoogte van het uiteinde van de Baljuwtunnel. Een motorrijder met achteraan een meisje bij zich knalden er op een politievoertuig. De klap was zo hevig dat beide opzittenden van het motorvoertuig meters werden weggekatapulteerd. Eén van hen zou volgens agenten ter plaatse overleden zijn, zijn passagierster werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar in de loop van de nacht.

Volgens de eerste vaststellingen was de motorrijder door de Brusselse lokale politie opgemerkt door zijn roekeloos rijgedrag en had de politie de achtervolging ingezet. Een ander politievoertuig, van de hondenbrigade van de Brusselse politie, hoorde via de radio dat er een achtervolging bezig was en zou in de Baljuwtunnel op het rechterrijvak beginnen vertragen zijn, zodat de achtervolging op het linkerrijvak voorbij kon. De motorrijder reed dat voertuig echter achteraan links aan.

Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval na te gaan. Omdat er politievoertuigen van de Brusselse lokale politie betrokken zijn bij de aanrijding, is het onderzoek in handen gegeven van de lokale politie van de zone Marlow (Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen