Notariszoon die al eens levenslang kreeg, verschijnt tweede keer voor assisen

© mvn

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In het Brugse assisenhof is de jury samengesteld voor het proces tegen de Merkemse notariszoon Christian Fobe (52). De man staat er vanaf vrijdag terecht voor de moord op Gentenaar Jean Hyde. Opmerkelijk: Fobe kreeg al eens levenslang voor moord.

aft

Jean Hyde (71) verdween in oktober 2004 nadat hij voor het laatst gezien was op de hoeve van Christian Fobe in Merkem. Het gerecht ging er meteen vanuit dat Fobe de vereenzaamde Gentenaar vermoord had, maar omdat het lichaam van Hyde niet werd gevonden, kon het die stelling jarenlang niet hard maken. Dat de uit Polen afkomstige beroepscrimineel verdacht werd, hoefde niet te verbazen, aangezien Fobe amper twee maanden voor de verdwijning van Jean Hyde loodgieter André Den Baes had doodgeschoten in de tuin van zijn hoeve. De Bruggeling kreeg twee kogels in de buik na een ruzie om 30.000 euro. Drie jaar later kreeg Fobe voor die moord een levenslange celstraf in het Brugse assisenhof.

Christian Fobe werd in Polen geboren als Krystian Tadeusz Hoffmann. Hij verhuisde naar België om in te wonen bij zijn tante, een Poolse pianiste die toen een relatie had met de Brugse notaris Matthieu Fobe. In 1997 werd hij geadopteerd door de notaris en veranderde hij van naam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen