Sammy Mahdi verlaat Twitter/X: “Het is een beerput geworden”

© Kris Van Exel

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zegt X, voorheen Twitter, vaarwel. Andere sociale media lonen volgens hem meer.

Dario Van Fleteren

“Al zeker een jaar speel ik met het idee om Twitter/X te verlaten”, zegt Sammy Mahdi, voorzitter van de CD&V. Nu heeft hij de knoop doorgehakt, meldt hij aan zijn volgers op het socialemediaplatform.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het is een verziekt platform. Het is geen meerwaarde meer”, zegt Mahdi aan De Standaard. De interacties staan ver af van de realiteit, vindt de voorzitter. “In discussie gaan met anonieme gebruikers, bakken racistische bagger of scheldtirades over je heen krijgen, het is genoeg geweest.” Zeker sinds de overname door Elon Musk ging Twitter/X erop achteruit, vindt hij. “Als jonge politicus was het evenwicht tussen bagger en kritisch debat nog in evenwicht. Nu is het een beerput geworden. Denk maar aan Russische trollen die in Europa verkiezingen proberen te beïnvloeden.”

Instagram en Facebook

De exit beperkt zich tot Twitter. Op Instagram, Tiktok en Facebook blijft de CD&V-chef wel actief. “Via Instagram kom ik wel nog vaak tot waardevolle discussies. Vandaag sprak ik zo nog met mensen over het klimaatbeleid.”

Op de vraag of Mahdi op enkele maanden voor de verkiezingen vreest om een communicatielijn te verliezen, klinkt een duidelijke “nee”. Behalve op andere sociale media en in de reguliere pers “voer ik mijn campagne op straat”. Volgens Mahdi wordt zijn sentiment over X gedeeld in de Wetstraat: “Zeker door de niet-extreme partijen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen