Massale speurtocht naar vermiste hond Aiko in Tongeren

Aiko, de hond van de familie Van Eyck is sinds 2 mei spoorloos. De tweejarige reu ontsnapte via de opengewaaide garagepoort van zijn baasjes in de Rode Kruislaan. Gisteren verzamelden vrijwilligers in een café om mee te gaan zoeken.

diro

“Aiko is een kruising van een sharpei en een stafford, twee rassen van vechthonden, maar hij is heel lief en speels”, zegt baasje Luc Van Eyck (49) . “De voorbije dagen werd hij gespot in Koninksem, Vechmaal, Heks, Horpmaal, Opheers, Batsheers en Gelinden. Er rijden constant twintig auto’s rond om hem te zoeken. We hebben ook vijf nachtkijkers ingeschakeld.”

Luc kan rekenen op de steun van Lost Dogzzz. Deze vereniging zorgt voor de flyers en de vangkooien. “Sinds donderdag wordt er dag en nacht gezocht. Ik heb sindsdien amper tien uur geslapen”, zegt Luc.

Liese Christiaens (17) , een vriendin van de dochter van Luc, heeft op Facebook een oproep gelanceerd. Volgens Luc kan Aiko alleen met een lokkooi gevangen worden: “Als je Aiko ziet, mag je zeker niet roepen, fluiten of naar hem toe lopen. Je kan best een foto maken en je exacte locatie doorgeven via Google Maps.”

De gsm van Luc rinkelt constant. Gisteren was er even paniek: iemand had een gelijkaardige hond zien liggen op de snelweg in Lincent. Vijf auto’s haastten zich naar daar, maar even later kwam het bericht dat er geen hond te zien was. Wie Aiko mocht spotten, kan contact opnemen met Luc via 0477/24.25.26.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer