Mitsubishi investeert 630 miljoen euro in Nederlandse groene waterstoffabriek

Samengevat. Het Japanse conglomeraat Mitsubishi Corp. investeert fors in een revolutionaire groene waterstoffabriek in Nederland, die tot de grootste ter wereld zal behoren. Deze stap markeert een significante vooruitgang in de productie van duurzame energie.

Waarom is dit belangrijk?

Deze ontwikkeling is cruciaal voor de energietransitie. Groene waterstof, geproduceerd zonder CO2-uitstoot, is essentieel voor een koolstofvrije toekomst. De investering van Mitsubishi in Nederlandse expertise versterkt Europa's leidende positie in hernieuwbare energie en stimuleert wereldwijde expansie in deze sector.

In het nieuws. Mitsubishi Corp. heeft plannen aangekondigd om meer dan 630 miljoen euro te investeren in een ultramoderne groene waterstoffabriek.

  • Deze fabriek, een samenwerking met het Nederlandse energiebedrijf Eneco, zal naar verwachting een productiecapaciteit van 80.000 ton per jaar bereiken, wat een aanzienlijke sprong voorwaarts betekent in vergelijking met de huidige capaciteiten.
  • De bouw start in 2026, met de productie gepland voor 2029.

Zoom in. De groene waterstof wor

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer