Trio van ‘Succession’ triomfeert weer op Emmy’s, ook ‘The Bear’ scoort

De series ‘Succession’ en ‘The Bear’ zijn de grote winnaars op de Emmy Awards, die maandagnacht na vier maanden uitstel (door de stakingen in Hollywood) werden uitgereikt in Los Angeles. Beide reeksen gingen elk met in totaal zes Emmy Awards aan de haal.

jvh
Bron: Belga, Reuters

‘Succession’ kreeg de prijs voor beste dramaserie met zijn laatste seizoen. Daarnaast kreeg Kieran Culkin de Emmy voor beste acteur in een drama voor zijn rol in de reeks, Sarah Snook won die voor beste actrice, en Matthew Macfadyen voor beste bijrol – hetzelfde trio won vorige week ook al op de Golden Globes. De Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie ging naar Jennifer Coolidge voor haar rol in ‘The White Lotus’.

Snook had het in haar dankwoord vooral over haar pasgeboren dochter. “Het is heel makkelijk om te acteren als je zwanger bent”, klonk het lachend. “Niet alleen door de overweldigende hormonen, maar vooral door de nabijheid van het leven dat in mij groeide. Het gaf me de kracht om op de set te kunnen acteren. Ik hou ontzettend veel van je.”

Sarah Snook© AFP

Ook ‘The Bear’ triomfeert

Bij de comedyseries (nu ja) was ‘The Bear’ de grote triomfator. Ook die reeks kreeg in totaal zes Emmy’s, waaronder die voor beste comedyserie. Daarnaast vielen ook Jeremy Allen White (beste acteur in een comedy), Ayo Edebri (beste vrouwelijke bijrol), en Ebon Moss-Bachrach (beste mannelijke bijrol) in prijzen voor hun rollen in de reeks. De prijs voor beste actrice in een comedyserie ging dan weer naar Quinta Brunson voor haar rol in ‘Abbott Elementary’.

Hoofdrolspelers Matty Matheson en Moss-Bachrach vierden de overwinning van ‘The Bear’ met een hartstochtelijke kus op het podium. “Het is prachtig dat we samen een serie hebben kunnen maken”, klonk het bij Matheson. “Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen, en dat is toch het ultieme doel.”

Matty Matheson en Moss-Bachrach© REUTERS

En verder

‘Beef’ was goed voor vijf prijzen in de categorieën voor miniseries. De reeks werd bekroond als beste minireeks, Steven Yeun won de Emmy voor de beste acteur in een minireeks, terwijl Ali Wong werd bekroond als beste actrice.

Trevor Noah werd dan weer de eerste zwarte presentator die won in de categorie beste talkshow met zijn ‘The Daily Show’.

Steven Yeun© EPA-EFE

Staking

De Emmy Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Normaal vindt de awardshow plaats in september, maar de stakingen van acteurs en schrijvers in Hollywood haalden die kalender overhoop.

De Emmy’s, die worden uitgereikt door de Academy of Television Arts & Sciences, waren aan hun 75ste editie toe. De volgende editie vindt plaats in september, dan worden reeksen gekroond die vanaf de herfst van 2023 zijn uitgezonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer