Bijna helft van bussen rijdt weer uit na staking bij onderaannemer van De Lijn in Antwerpse zuidrand

© ATV

In de Antwerpse zuidrand rijden dinsdag weer iets meer bussen uit bij de stelplaatsen in Edegem en Tisselt (Willebroek), na de staking bij een onderaannemer van De Lijn die vorige week woensdag uitbrak. Volgens de socialistische vakbond ABVV zijn bijna de helft van de bussen weer technisch in orde.

jvh
Bron: BELGA

Nadat het personeel drie dagen lang het werk had neergelegd uit onvrede met de slechte staat van heel wat bussen, rijden er sinds zaterdag mondjesmaat weer bussen uit. De Lijn liet maandag echter weten dat de hinder op de getroffen buslijnen nog steeds erg groot is.

ABVV-secretaris Carine Dierckx herhaalt dinsdagochtend dat van een echte staking geen sprake meer is. “De afspraak is en blijft dat de chauffeurs alleen uitrijden met bussen die volledig hersteld en in orde zijn”, zegt ze. “Zodra er weer een bus klaar is voor de dienst, wordt die ook ingezet. In Edegem gaat het intussen om zowat de helft van de bussen, in Tisselt zowat 40 procent. Er wordt nu echt wel doorgewerkt bij de technische diensten, de werkgever heeft het signaal eindelijk begrepen. Afhankelijk van wanneer bepaalde wisselstukken arriveren, hopen we tegen volgende week weer over alle bussen te beschikken die nodig zijn om alle ritten te kunnen verzorgen.”

Wie wil weten of zijn rit doorgaat, raadpleegt best de routeplanner van De Lijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen