© Maarten De Bouw

Actrice Ella June Henrard deelt eerste ervaring als doula: “Je vormt een band die woorden overstijgt”

Actrice Ella June Henrard volgde een opleiding tot doula, die vrouwen emotioneel begeleidt tijdens bevallingen. Op Instagram deelt ze die eerste ervaring.

Verpleegster of vroedvrouw is ze niet, verduidelijkte ze in een eerder interview. Maar voor het emotionele gedeelte tijdens een bevalling staat ze paraat als doula. “Het is idee dat een doula de zwangere vrouw in kwestie van begin tot einde opvolgt en bijstaat, en nadien ook nog.” (Lees verder onder de instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Mijn hart loopt over van diepe dankbaarheid als ik terugkijk op de heilige ervaring van het bijwonen van mijn eerste geboorte als doula”, schrijft ze bij een foto over haar eerste ervaring. “Zo veel liefde. Voor de moedige mama en papa die me uitgenodigd hebben op deze reis. Om diep geloof in mijn kunde te hebben als hun doula. Om me getuige te laten zijn van de schoonheid van de geboorte. Om me toe te laten in het sacrale van hun transformatie.”

LEES OOK. Ella-June Henrard (30): “Verhuizen naar Portugal was de beste beslissing van mijn leven”

“Terwijl onze paden zich verstrengelden tijdens de bevalling, vormden we een band die dieper gaat dan woorden. Terwijl ik terugkijk op mijn eigen reis als doula, voel ik me nederig. Deze ervaring heeft me geraakt op vele manieren en verschillende niveaus. Om rauwe schoonheid en oneindige sterkte van het vrouwelijke te ervaren, vastgehouden worden door de aardse energie van het mannelijke om open te bloeien.”(eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER