AFP or licensors

Israëlisch leger doodt opnieuw tientallen Hamas-militanten, dodental in Gaza loopt op tot bijna 25.000

Volgens het Israëlische leger zouden opnieuw tientallen militanten van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas gedood zijn in de Gazastrook. De soldaten ontdekten daarbij ook een honderdtal raketwerpers en zestig onmiddellijk inzetbare raketten. Het dodental in Gaza blijft intussen verder oplopen, tot bijna 25.000 doden en ruim 60.000 gewonden.

In het noorden van de Gazastrook heeft Israël tientallen militanten van de Palestijnse terroristische organisatie Hamas gedood. Dat meldt het leger. Bij de operatie ontdekten de soldaten ook een honderdtal raketwerpers en zestig onmiddellijk inzetbare raketten. Ook in de stad Khan Younis, in het zuiden van het Palestijnse gebied, brachten de soldaten twee bewapende militanten om. 

In de Gazastrook gaan de Israëlische bombardementen intussen onverminderd voort. Bij een aanval op een huis in de stad Rafah kwam volgens een correspondent van Al Jazeera een volledige familie van 12 mensen, onder wie ook enkele kinderen, om het leven. De afgelopen 24 uur kwamen volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zeker 158 mensen om bij Israëlische bombardementen.

Naast aanvallen op Gaza heeft het Israëlische leger ook een bombardement uitgevoerd in Libanon. "Speciale troepen van de IDF sloegen toe om de dreiging in het gebied te neutraliseren", meldt het leger. Er zijn weinig details over de aanval. Het leger zei wel dat een antitankraketwerper van de door Iran gesteunde groep Hezbollah werd geraakt.

BEKIJK - Pamfletten vallen uit de lucht om de Palestijnse bevolking in het zuiden te verwittigen:

Videospeler inladen...

Hamas en andere extremistische groeperingen vuren ook nog steeds raketten af in de richting van Israël. In het zuiden van Israël ging het raketalarm af. Israëlische media meldden een inslag nabij een winkel in de buurt van de Gazastrook. Het was de hevigste raketaanval in weken, meldt de Times of Israel. Er zijn geen meldingen van doden en gewonden. 

Sinds de opflakkering van het geweld tussen Israël en Hamas op 7 oktober kwamen volgens Palestijnse bronnen al zeker 24.285 mensen om het leven, onder wie veel burgers en kinderen. Ruim 61.000 mensen raakten gewond.

Het Israëlische leger zegt dat sinds het begin van de oorlog 9.000 leden van Hamas of andere milities zijn omgekomen. Volgens de Israëlische autoriteiten kwamen 1.200 Israëli om het leven bij de aanval van Hamas.

Meest gelezen