Yorbe Vertessen.© IMAGO/Revierfoto

Union Berlin in pole position voor Yorbe Vertessen, maar PSV wil eerst vervanger halen (tot irritatie van de Belgische spits)

Hoelang nog? Union Berlin biedt wat PSV wil en Yorbe Vertessen (23) wil de stap maken, maar toch is er nog geen sluitend akkoord. PSV wil eerst een vervanger voor Vertessen halen, tot irritatie van de Belg.

Pieter-Jan Calcoen

Yorbe Vertessen ligt nog tot en met 2025 onder contract bij PSV. De aanvaller is bezig aan een goed seizoen – hij scoorde bijvoorbeeld in de Champions League en is zeer waardevol als invaller –, maar een vaste basisspeler is hij niet. Dat wil Vertessen op zijn 23ste wel stilaan gaan worden en dus acht hij het moment gekomen om een definitieve transfer te maken.

Aan interesse is er geen gebrek. De lijst met gegadigden is heel lang, maar de meest concrete opties zijn Toulouse en Union Berlin. De Duitsers lijken het pleit te winnen: zij bieden zo’n vijf miljoen euro, exact het bedrag dat PSV op Vertessens hoofd geplakt heeft. De Belgische jeugdinternational vindt Berlijn een aantrekkelijke bestemming.

Irritatie

Alles komt dus in orde, zou u denken, maar voorlopig is niets minder waar. PSV wil immers eerst een vervanger voor Vertessen halen voor het de aanvaller laat gaan. Voor Vertessen is die houding een ontgoocheling, des te meer omdat er geen garanties zijn dat Union Berlin geduld wil oefenen. Mochten de Duitsers afhaken, dan zijn er sowieso wel alternatieven, maar toch. Vertessen, vorig seizoen op uitleenbasis bij Union SG, kan alleen maar afwachten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer