Themabeeld.© shutterstock

Altaar in kerk in Duitsland opnieuw ingewijd nadat koppel het gebruikt voor seks

Een kerk, een altaar en een gewijde sfeer: meer had een koppel uit Duitsland niet nodig om zich helemaal te laten gaan. De lokale priester heeft het altaar nadien opnieuw ingewijd alvorens het weer voor de traditionele katholieke riten gebruikt kon worden. Dat meldt het Duitse persagentschap DPA dinsdag.

gjs
Bron: BELGA

Een echtpaar had vorig jaar seks op het altaar van een katholieke kerk in Schechen, in de Duitse deelstaat Beieren. De vrouw verscheen al voor de rechter, kreeg een boete en heeft die aanvaard. De man moet nog voor een rechter verschijnen, onder meer omdat hij ook nog andere misdrijven ten laste wordt gelegd. Zijn proces start wellicht eind januari.

Het nieuws over het schandaal haalde in december 2023 de Duitse kranten. Het koppel had immers foto’s van hun liefdesdaad gemaakt en verspreid. Intussen heeft een priester het altaar opnieuw gezegend met wierook en wijwater. Dat gebeurde volgens het aartsbisdom München al voor Kerstmis.

Het gebeurt in Duitsland zelden dat een altaar na een zogenaamde “ontheiliging” opnieuw moet gezegend worden, blijkt na een rondvraag van DPA. In het bisdom Augsburg gebeurde dat de voorbije jaren vier keer, onder meer nadat het altaar en enkele beelden beklad waren met graffiti.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer