▶ Wie pakt de Gouden Schoen? Marc Degryse houdt in voetbalpodcast ‘vier-nul’ een vurig pleidooi voor topfavoriet Alderweireld

Donderdag wordt de 70ste Gouden Schoen uitgereikt en dus staat ook de nieuwste aflevering van de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ helemaal in het teken van de trofee. Toby Alderweireld is dé topfavoriet en zou volgens Marc Degryse een meer dan terechte winnaar zijn. “Hij heeft de verdediging op poten gezet en is zowel op als naast het veld de leider. Offensief legt hij ook lange ballen op de stropdas van de lopende mensen. Hij heeft ook vijftien jaar in het buitenland gespeeld. Als je dan nog de motivatie hebt om in eigen stad een prijs te behalen, verdien je de Gouden Schoen.”

9 reacties

  • arlette meulemans

    3 maanden geleden
    Ja, correct Debast speelde de ganse periode sterk, heel sterk. Heeft Degryse dat niet gezien? Vreemd.
  • Stroobants Alexander

    3 maanden geleden
    Zeno Debast verdient hem en niemand anders, speelt steeds top.
  • Stephan Van den Eynde

    3 maanden geleden
    Dus wie ervoor zorgt met zijn goal dat zijn club kampioen is krijgt voor dat jaar de gouden schoen. De media laat 1 naam vallen en iedereen springt erachter. Het gaat wel over een heel jaar. Dan lopen er wel andere rond die deze schoen verdienen. Hopelijk gaat het de volgende keer wel eerlijk verlopen, anders kan je hier beter mee stoppen.
  • Ghislain Geerts

    3 maanden geleden
    Is Alderweireld de beste voetballer nee is hij de beste verdediger ja , moet hij de gouden schoen winnen nee.
  • KAREL DE BONTRIDDER

    3 maanden geleden
    Ik vind dat Toby de Gouden Schoen dubbel en dik verdient. Een beenharde verdediger die ondanks alles zeer sportief bezig blijft. Ook een mooie huldiging voor gans zijn carrière. Het zou een uitgemaakte zaak moeten zijn.