Volledig scherm
PREMIUM


INTERVIEW. “Ik snáp dat de underdog won. Maar het zou toch niet mógen?”: de winnares in Tessa Wullaert over drie jaar zonder Gouden Schoen

Geen kat die eraan twijfelt: Tessa Wullaert is de ‘GOAT’ van het Belgisch vrouwenvoetbal. Drievoudig Gouden Schoen. 127-voudig international. Topschutter aller tijden. Haar teleurstelling en woede over drie opeenvolgende jaren zónder Gouden Schoen gebruikte ze als olie om haar heilige vuur te doen branden. “Soms moet je tegen de stroom in zwemmen om te vechten tegen onrechtvaardigheid.”

26 reacties

  • ghislain lefever

    3 maanden geleden
    Velen hieronder begrijpen niks van topsporters. Als je de beste bent, wil je winnen. 7 jaren de beste= 7 gouden schoenen, punt! Tessa is idd de GOAT. En : voor je sport opkomen is idealisme, géén zeuren! En al zeker geen pretentie. Zij is een harde tante: voor zichzelf en ze eist dat van de anderen ook. Alleen zo kom je vooruit.
  • Anja verkest

    3 maanden geleden
    Zweeft naast haar schoenen,,er zijn nog goede spelers toch.
  • Marc Vinck

    3 maanden geleden
    Ok, goeie voetbalster, maar ze kan wel steeds zagen en klagen
  • Ben Detrez

    3 maanden geleden
    De ene keer win je de andere keer verlies je zo zit het leven nu eenmaal in mekaar. Als topsportster zou ze hier moeten mee kunnen omgaan i.p.v. dergelijke uitspraken te doen.
  • Paul De Souter

    3 maanden geleden
    Tessa is veruit de beste voetballer